
Čokoládový krém
Čokoládový krém (ang. Chocolate Ganage) je niečo ako rozpustená čokoláda, ale má lepšiu chuť. Používa...

Dusená bravčová pečeň
Na bravčovej masti a pokrájanej oravskej slaninke na drobné kocky, orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na...

Surové plátky lososa
Plátky surového lososa uložíme na tanier, prelejeme olivovým olejom, praženým čiernym sezamom a posypeme citrónovou...

Pravá talianska ciabatta
Do pekárne si nalejeme najprv tekuté, potom sypké suroviny, cukor na jednu stranu a soľ...

Domáca čokoládová Nutella
Autorom originál receptu je pekár z Piemontu, Pietro Ferrero, ktorý začal s výrobou tohto čokoládového...

Pečené morčacie stehno so zelerom a mrkvou
Pre ľahšiu straviteľnosť som stehno najskôr povarila. potom okorenila a osolila a dala na pekáčik na trošku...

Ocinkova torta pre mamičku
Tak toto je najlepšia torta na svete, pretože som ju nepiekla ja ale moji traja chlapi!...

Pikantná kuracia polievka
1 PL sójovej omáčky a 1 ČL kukuričného škrobu zmiešame na marinádu. Kuracie prsia nakrájame na...

Fašírka v Remoske
u nás veľmi obľúbené jedlo, z remosky je oveľa šťavnatejšia ako z trúby, najčastejšie ju...

Zapekané zemiakové palacinky s bryndzou
Inšpirovala som sa tipom od užívateľa varechy pridať do palacinkového cesta zemiaky - super nápad - ďakujem

Tekvicový koláč s mascarpone penou
Vajcia, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme ručným mixérom na hustú penu. Pridáme olej a šľaháme...

Rožkové knedličky
Recept doniesla do roboty jedna moja kolegyňa, bolo to už dávno. Náhodou sa mi ...

Slané palačinky plněné masem
Do mísy vlijeme mléko, přidáme sůl a pepř, vajíčko, olej. Metlou promícháme a...

Muffinky s rozličným ovocím
Mäkké maslo vymiešame s cukrom, po jednom zašľaháme vajcia. Postupne pridávame ostatné suroviny. ...

Domáce hranolčeky
Ako správna študentka mám aj ja chuť na hranolky! A keďže tie mrazené nie sú a navyše...

Lístková roláda s panenkou a hubami
Bravčovú panenku ochutíme soľou a opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji. Po opečení okoreníme farebným korením a...

Moja pečienková paštéta
Túto pašteku som si vymyslela keď som zistila že deti majú radi pečienku. Robím ju vždy...

Pečený amur
V tomto jedle som si dovolil spojiť chute ryby a húb. Na jeho prípravu som použil...

Najlepšia bublanina
Som dosť lenivá gazdinka a keď už raz idem "zašpiniť nádobíčko", tak nech sa to oplatí:...

Špaldové sušienky
Vsetko si pridame do misky, muku, otruby, zltka, vajce, maslo, posekane slivky, sladidlo, kokosovy...

Francúzska čokoládová pena
Fantastická maškrta pre mlsné jazýčky zo zbierky francúzskych receptov.

Ovčiarsky nákyp
Recept som objavila v staršom čísle časopisu Dobré jedlo. Pôvodne obsahuje mleté hovädzie mäso, ale...