Foto: monniee
Úžasná, jednoduchá na prípravu, bez zbytočne pridaných "tukovín"..a hlavne moje obľúbené kombo - tvaroh a kvalitná horká čokoláda. To nikdy nesklame ;) Receptík z internetu.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Do misky si navážime cukor, rozklepneme do neho tri vajká a zapneme nášho hlavného pomocníka v tomto recepte - šľahač :) Poriadne prešľaháme, aspoň 4-5 minút.
- 2
Rozpustíme si čokoládu, necháme vychladnúť. Pridáme do vaječno-cukrovej zmesi. Ďalej tam šupneme tvaroh a mlieko. Šľaháme...
- 3
Nakoniec prisypeme pudingové prášky, kakao a soľ. V tomto bode skôr ako opätovne zapnete šľahač, tak to vmiešajte do vnútra lyžicou. Inak máte zabezpečený efektný kakaový poprašok v kuchyni a na oblečení, tak ako sa to stalo mne :D
- 4
Nakoniec zmes vlejeme do maslom vymazanej tortovej formy (priemer 20 cm).
- 5
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov, 50 minút. Tortička sa najprv nafúkne, no po vybratí z rúry a chladnutí klesne.
- 6
Na vychladnutú natrieme kyslú smotanu vymiešanú s vanilkovým cukrom, poprípade časť s kakaovým práškom. Dozdobíme podľa chuti a fantázie. A dáme zachladiť do chladničky.
- 7
Dobrú chuť a krásny začiatok jari prajem! <3
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@rea1 juhuhuu...narcisky sú nádherné, milujem jar a všetky tieto rozkvitnuté "vecičky" :) Hneď je veselšie.
Podľa mňa nebude vadiťvanilkový puding, to kakao a čokoláda to pretvoria na čokoládovú tortu :)
Krásna tortička, aj ja sa už neviem dočkať foto rezu :)
ja tiez nie :)
Ja sa ospravedlňujem, ale fotku v reze som už nestihla urobiť, jeden deň som nebola doma a keď som prišla, torta fuč :D
@tiginko vyzerá nádherne! <3