Čoko-tvaroh torta bez múky

monniee - fotkamonniee, 21. marca 2014
Čoko-tvaroh torta bez múky
Foto: monniee

Úžasná, jednoduchá na prípravu, bez zbytočne pridaných "tukovín"..a hlavne moje obľúbené kombo - tvaroh a kvalitná horká čokoláda. To nikdy nesklame ;) Receptík z internetu.

15 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

750 g
3 ks
100 g
125 ml
2 ks
250 g
2 PL
1 štipka
Poleva:
250 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do misky si navážime cukor, rozklepneme do neho tri vajká a zapneme nášho hlavného pomocníka v tomto recepte - šľahač :) Poriadne prešľaháme, aspoň 4-5 minút.

  2. 2

    Rozpustíme si čokoládu, necháme vychladnúť. Pridáme do vaječno-cukrovej zmesi. Ďalej tam šupneme tvaroh a mlieko. Šľaháme...

  3. 3

    Nakoniec prisypeme pudingové prášky, kakao a soľ. V tomto bode skôr ako opätovne zapnete šľahač, tak to vmiešajte do vnútra lyžicou. Inak máte zabezpečený efektný kakaový poprašok v kuchyni a na oblečení, tak ako sa to stalo mne :D

  4. 4

    Nakoniec zmes vlejeme do maslom vymazanej tortovej formy (priemer 20 cm).

  5. 5

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov, 50 minút. Tortička sa najprv nafúkne, no po vybratí z rúry a chladnutí klesne.

    Čoko-tvaroh torta bez múky - obrázok 5
  6. 6

    Na vychladnutú natrieme kyslú smotanu vymiešanú s vanilkovým cukrom, poprípade časť s kakaovým práškom. Dozdobíme podľa chuti a fantázie. A dáme zachladiť do chladničky.

    Čoko-tvaroh torta bez múky - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť a krásny začiatok jari prajem! <3

    Čoko-tvaroh torta bez múky - obrázok 7

Diskusia k receptu

rea1
ó áno, takéto ja môžem. :-)) ak nezabudnem kúpiť čoko pudingy, spravím ešte dnes. a ak ich kúpiť zabudnem, spravím to, čo vždy - do zlatého klasu pridám lyžicu kakaa a tvárim sa, že až to je to pravé, orechové. tvoj recept sa mi naozaj veľmi pozdáva, čokoláda, tvaroh, ovocie, jés, máme tu jar! a ešte si kúpim narcisy. tie síce do koláča dávať nebudem, ale mi spravia v kuchyni pekno a veselo. :-))
monniee
@jujoska Rez ešte nie je..čaká na meninových oslávencov v chladničke. Ak sa mi podarí vyfotiť, tak pridám aj ten ;)
@rea1 juhuhuu...narcisky sú nádherné, milujem jar a všetky tieto rozkvitnuté "vecičky" :) Hneď je veselšie.
Podľa mňa nebude vadiťvanilkový puding, to kakao a čokoláda to pretvoria na čokoládovú tortu :)
mirkamt
@monniee Myslíš, že môžem použiť hrudkovitý tvaroh? Mám zo 3 v chladničke a pomaly sa im končí trvanlivosť.
monniee
Podľa mňa áno. Ale v reze budeš mať biele bodky, lebo kakao a čokoláda nezafarbia tie hrudky tvarohu. Aspoň mne to tak urobilo pri predchádzajúcom recepte. Inak nevidím problém.
mirkamt
Ďakujem za rýchlu odpoved ;-) No, taká estetická chybička mi nevadí, lebo veľmi ma zaujala táto tortička. Cez víkend vyskúšam.
paeva
už je uložená, práve som si urobila čerstvý tvaroh
eviana
Krásna tortička, aj ja sa už neviem dočkať foto rezu :)
mariamka
eviana, dnes 21:24
Krásna tortička, aj ja sa už neviem dočkať foto rezu :)
ja tiez nie :)
martamm
mirkamt, skús tvaroh rozsekať ponorným mixérom, alebo mixérom s nožmi do hladka a máš to :)
evanaaa
@mirkamt , ja som hrudkový tvaroh vždy dala do mikroténu, zaviazala, ale tak, aby tam nebol vzduch, bolo by to nafúknuté, a potom rukami miesila ako cesto, kým nezostal tvaroh hladký. Treba sa trochu s tým hrať ( aj dopredu, pred použitím), ale zasa to nie je nejaká robota. Na takúto tortičku sa to oplatí, tie hrudky by mi vadili a ani pekne nevyzerajú.
tiginko
výborný ľahký zákusok na dnes: s kokosovým cukrom, o 100g menej ako v recepte, a s hrudkovým tvarohom, bohužiaľ jemný som nedostala. Ale nám to nevadí, len je vidieť na reze. Smotanu ochutenú agávovým sirupom som dávala na jednotlivé porcie a namiesto čerstvého ovocia zavárané višne...

eviana
@tiginko , ďakujem, vďaka Tebe som sa dočkala foto v reze... a musím skonštatovať, že vyzerá úžasne... a práve že ten hrudkovitý tvaroh tam robí skvelú štruktúru... veľmi inšpirujúce foto :) A samozrejme aj celý recept od @Monniee
monniee
Dobré ránko..ĎAKUJEM za krásne slová k receptíku :)
Ja sa ospravedlňujem, ale fotku v reze som už nestihla urobiť, jeden deň som nebola doma a keď som prišla, torta fuč :D
@tiginko vyzerá nádherne! <3
mirkamt
Takže som skúsila túto tortičku až nedávno, dcére ku dňu detí. Polevu som skombinovala z iného receptu - s roztopenou bielou čokoládou, ktorú má rada, korpus tvoj (s krémovým tvarohom) a torta mala úspech a dcéru potešila. Vďaka @monniee ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia