Foto: alessandra
Receptov na túto tortu som nenašla veľa (jeden je aj tu na vareche) no z tých čo som našla, som som to skombinovala, a Zobraziť celý popisReceptov na túto tortu som nenašla veľa (jeden je aj tu na vareche) no z tých čo som našla, som som to skombinovala, a vznikla z toho táto zdravá verzia dezertu :) Robila som ju prvý krát a bola som zvedavá ako bude chutiť, no cviklu v nej necítiť skoro vôbec, chuťovo pripomína skôr čokoládovú tortu :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Neošúpanú repu uvaríme do mäkka (cca 45min.) necháme vychladnúť.
- 2
Repu ošúpeme, nakrájame a rozmixujeme (príp. nastrúhame).
- 3
Rozpustíme si čokoládu, keď je čokoláda zmäknutá pridáme uvarenú kávu.
- 4
Do čokolády pridáme nakrájané maslo, necháme rozpustiť.
- 5
Oddelíme žĺtka od bielok.
- 6
Žĺtka zmiešame s repou.
- 7
Bielka vyšľaháme do tuhej peny.
- 8
Do misky s repou a žĺtkami pridáme cukor, mandle, prášok do pečiva, kakao, rozpustenú čokoládu a dobre premiešame.
- 9
1/4 snehu premiešame so zmesou z červenej repy, pridáme zvyšnú časť bielkov a už len zľahka premiešame.
- 10
Vyleje do formy (vymastenej a vysypanej múkou) a pečieme cca 50 min.
- 11
Tortu po vychladnutí potrieme džemom a čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@zu11 ano, určite je ich tu viac, ja som ich hladala len tak v rýchlosti, a našla som rôzne variácie na tento recept (nie len na tejto stránke). Tak nevadí, možno niekoho zaujme zrovna moja verzia :)
@hefa ano, určite aj to je možnosť ako nahradiť orechy či mandle :)