Falošná pasta Tahini
Nakolko na Slovensku je tazke zohnat pastu Tahini a je dolezitou zlozkou humusu ktory nabera na popularite...
Lekvárové pirohy s orechami
Uvarené zemiaky v šupke olúpeme, necháme vychladnúť a najemno zomelieme alebo prelisujeme. Do zemiakov pridáme...
Cesnaková krémová polievka
Na rozohriatom masle speníme múku, zalejeme vodou a necháme zovrieť. Pridáme rozmixovanú smotanu s cesnakom,...
Burizony v srnčom chrbáte
Tento recept mám od svojej mamminky, tak dúfam že bude chutit aj vám. nakolko sa nerada hrám...
Šťavnatý jablkový koláč s orechmi
U nás v rodine veľmi obľúbený koláčik pre jeho šťavnatú lahodnú chuť a rýchlu prípravu.
Nepečený krémeš
raz som bola donútena urobiť niečo sladké a nemala som k dispozííci trúbu. Tak som...
Cuketové halušky
Miesto zemiakov - cuketa. Každý rok si dopestujem veľa cukiet, patizónov. lebo ich...
Žĺtkové rezy
Cesto: Bielky vyšlaháme. Postupne primiešame cukor, múku, orechy a rozpustené maslo. Cesto vylejeme na...
Nugátové rezy
Ako každú sobotu aj tentoraz som vykúzlila pre moju rodinku tieto fantastické rezy. takže čáry- máry nech...
Moja prvá slaná torta
Túto tortu som robila po prvýkrát, ako darček k meninám kamarátke a myslím, že sa...
Tvrdý ovocný chlebíček
Bez tohoto cukroví si naše rodina nedokáže představit vánoční svátky. Recept je od mé babičky, ...
Krupicová kaša podľa Martina Haricha
Mladý slovenský spevák Martin Harich uvarí krupicovú kašu podľa legendárneho receptu jeho starej mamy.
Hustá paradajková polievka s pohánkou
Paradajkovu polievku mame velmi radi. Hlavne vtedy, ked je z cerstvych paradajok. Ked sa...
Kačacie stehno na kapuste s oškvarkovými gnocchami
Kačacie stehná pečieme v kačacom tuku na 160 °C do mäkka. Kačacie oškvarky dáme na panvicu,...
Zamilované kuracie prsia
Raz mi manžel doniesol vlastnoručne vyrobenú kuchársku knihu, zohnal recepty z hydiny, vytlačil a zviazal....
Bravčové plátky v zemiakovej šťave
Zdravím všechny Vařecháře po dovolené v Turecku!! :-)) Dovolím si přidat receptík, který mne dnes napadl...
Zapečená syrová špargľa
Tak toto je moja špargľová prvotina... až doteraz som mala pred touto zeleninou rešpekt... ako mňam keď...
Morčacie stehno so zeleninou a s krúpkovými zemiakmi
Morčacie stehno nasolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Koreňovú zeleninu nakrájame na...
Zelerová nátierka podľa Andyho Winsona
Ľuďom pomáha vyše 20 rokov svojimi radami, ako dosiahnuť výnimočné výsledky, píše knihy a v...
Ryžové plnené fašírky
Tento recept som získala od priateľky asi pred 5 rokmi. Robievam ho rada a je to niečo...
Panini s lososom, avokádom a chrenovo – kôprovou smotanou
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...
Banánovo-jablkový koláčik
Keďže mal syn týždňovú diétu, kvôli črevnej príhode, a ja som chcela na konci týždňa...
Gaštanový cheesecake so smotanovým likérom
Sušienky rozmrvíme najemno, zmiešame s maslom, vyplníme dno a boky tortovej formy (priemer asi 25 cm). Dáme...
Csikós tokány (ragú na červenom víne)
Hovädzie mäso nakrájame na dlhé pásiky (asi 6–7 cm).
Karamelové rezy
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme olej, mlieko, múku s práškom do...
Králik pečený na rozmaríne
Keďže králik na tymiáne je odskúšaná receptúra, tak teraz som skúsil vymeniť tymián za rozmarín a...