Tagliatelle s krevetami a špenátom fotorecept

miskamm - fotkamiskamm, 18. marca 2016
Tagliatelle s krevetami a špenátom (fotorecept)
Foto: miskamm

Toto jedlo som si odkukla z "Vapiano". Varia tam na woku, priamo pred vašimi očami, a tak možno sledovať, čo v tom hrnci je :-) ...

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1/2 ks
1 - 2 strúčik
150 g
2 - 3 ks
250 - 300 g
200 ml
2 - 3 PL
2 - 3 PL
70 g
1 - 2 ks
1 - 2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky ingrediencie. Vo veľkom hrnci privedieme vodu k varu, pridáme soľ a tagliatelle uvaríme al dente (podľa pokynov). Necháme odkvapkať. Hrniec zatiaľ neumývať, bude použitý na zmiešanie cestoviny s omáčkou.

    Tagliatelle s krevetami a špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Veľkú panvicu silne rozohejeme, pridáme olej a osmažíme v ňom krevety

    Tagliatelle s krevetami a špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu pokrájame na jemné kocky. (Aj cesnak.)

    Tagliatelle s krevetami a špenátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme ku krevetám a opražíme.

    Tagliatelle s krevetami a špenátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým umyjeme paradajky, odstránime stonku a nakrájame na väčšie kúsky.

    Tagliatelle s krevetami a špenátom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme 2/3 nakrájaných paradajok, osmažíme a ochutíme (bio)pestom.

    Tagliatelle s krevetami a špenátom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme 2/3 umytého špenátu (veľmi rýchlo sa „zbehne“).

    Tagliatelle s krevetami a špenátom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takte to vyzerá po 1minúte ... špenát sa veľmi rýchlo "zbieha"…

    Tagliatelle s krevetami a špenátom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ochutíme smotanou a necháme prevrieť.

    Tagliatelle s krevetami a špenátom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ochutíme soľou, korením a s chilli.

    Tagliatelle s krevetami a špenátom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Parmezán nastrúhame/ nahobľujeme škrabkou na zeleninu/zemiaky a asi 2/3 pridáme do omáčky

    Tagliatelle s krevetami a špenátom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Uvarené a odkvapkané cestoviny a omáčku zmiešame vo veľkom hrnci, (ja som ich miešala v tom hrnci, kde som predtým varila cestoviny).

    Tagliatelle s krevetami a špenátom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pridáme zvyšný špenát a paradajky a premiešame.

    Tagliatelle s krevetami a špenátom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Teplé cestoviny podávame na tanieri so zostávajúcim parmezánom. Ak sa vám páči a máte po ruke, môžete pridať čerstvú bazalku krájanú alebo pár lístkov na ozdobu .

    Tagliatelle s krevetami a špenátom (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
pri kupovani kreviet sa treba vyhybat predvarenym,kupujte len surove.v bode 2 je vela oleja,potom sa neopekaju ale dusia.odporucam minimum oleja a na max .teplote opiect kym nescervenaju-2-3 minuty,nasledne vybrat a potom vlozit vo finalnej faze.