Toto jedlo som si odkukla z "Vapiano". Varia tam na woku, priamo pred vašimi očami, a tak možno sledovať, čo v tom hrnci je Zobraziť celý popisToto jedlo som si odkukla z "Vapiano". Varia tam na woku, priamo pred vašimi očami, a tak možno sledovať, čo v tom hrnci je :-) ...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 - 2 strúčik | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 - 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 250 - 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2 - 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 - 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 70 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 - 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 - 2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pripravíme si všetky ingrediencie. Vo veľkom hrnci privedieme vodu k varu, pridáme soľ a tagliatelle uvaríme al dente (podľa pokynov). Necháme odkvapkať. Hrniec zatiaľ neumývať, bude použitý na zmiešanie cestoviny s omáčkou.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Veľkú panvicu silne rozohejeme, pridáme olej a osmažíme v ňom krevety
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Cibuľu pokrájame na jemné kocky. (Aj cesnak.)
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Pridáme ku krevetám a opražíme.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Medzitým umyjeme paradajky, odstránime stonku a nakrájame na väčšie kúsky.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Pridáme 2/3 nakrájaných paradajok, osmažíme a ochutíme (bio)pestom.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Pridáme 2/3 umytého špenátu (veľmi rýchlo sa „zbehne“).
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Takte to vyzerá po 1minúte ... špenát sa veľmi rýchlo "zbieha"…
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Ochutíme smotanou a necháme prevrieť.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Ochutíme soľou, korením a s chilli.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
Parmezán nastrúhame/ nahobľujeme škrabkou na zeleninu/zemiaky a asi 2/3 pridáme do omáčky
                                                     - 
                                                    12
                                                    
Uvarené a odkvapkané cestoviny a omáčku zmiešame vo veľkom hrnci, (ja som ich miešala v tom hrnci, kde som predtým varila cestoviny).
                                                     - 
                                                    13
                                                    
Pridáme zvyšný špenát a paradajky a premiešame.
                                                     - 
                                                    14
                                                    
Teplé cestoviny podávame na tanieri so zostávajúcim parmezánom. Ak sa vám páči a máte po ruke, môžete pridať čerstvú bazalku krájanú alebo pár lístkov na ozdobu .
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


krevety boli mrazene, ale ved to mi slo tak max. 5 minut...
oleja som mala tak max. 2 polievkove lyzice... mne sa to vela nezda... na 2 velke alebo 3 mensie porcie jedla... ale kazdemu ako chuti... :-)