Foto: miskamm
Toto jedlo som si odkukla z "Vapiano". Varia tam na woku, priamo pred vašimi očami, a tak možno sledovať, čo v tom hrnci je Zobraziť celý popisToto jedlo som si odkukla z "Vapiano". Varia tam na woku, priamo pred vašimi očami, a tak možno sledovať, čo v tom hrnci je :-) ...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
1/2 ks |
|
1 - 2 strúčik |
|
150 g |
|
2 - 3 ks |
|
250 - 300 g |
|
200 ml |
|
2 - 3 PL |
|
2 - 3 PL |
|
70 g |
|
|
|
|
|
|
|
1 - 2 ks |
|
1 - 2 ČL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky ingrediencie. Vo veľkom hrnci privedieme vodu k varu, pridáme soľ a tagliatelle uvaríme al dente (podľa pokynov). Necháme odkvapkať. Hrniec zatiaľ neumývať, bude použitý na zmiešanie cestoviny s omáčkou.
-
2
Veľkú panvicu silne rozohejeme, pridáme olej a osmažíme v ňom krevety
-
3
Cibuľu pokrájame na jemné kocky. (Aj cesnak.)
-
4
Pridáme ku krevetám a opražíme.
-
5
Medzitým umyjeme paradajky, odstránime stonku a nakrájame na väčšie kúsky.
-
6
Pridáme 2/3 nakrájaných paradajok, osmažíme a ochutíme (bio)pestom.
-
7
Pridáme 2/3 umytého špenátu (veľmi rýchlo sa „zbehne“).
-
8
Takte to vyzerá po 1minúte ... špenát sa veľmi rýchlo "zbieha"…
-
9
Ochutíme smotanou a necháme prevrieť.
-
10
Ochutíme soľou, korením a s chilli.
-
11
Parmezán nastrúhame/ nahobľujeme škrabkou na zeleninu/zemiaky a asi 2/3 pridáme do omáčky
-
12
Uvarené a odkvapkané cestoviny a omáčku zmiešame vo veľkom hrnci, (ja som ich miešala v tom hrnci, kde som predtým varila cestoviny).
-
13
Pridáme zvyšný špenát a paradajky a premiešame.
-
14
Teplé cestoviny podávame na tanieri so zostávajúcim parmezánom. Ak sa vám páči a máte po ruke, môžete pridať čerstvú bazalku krájanú alebo pár lístkov na ozdobu .
krevety boli mrazene, ale ved to mi slo tak max. 5 minut...
oleja som mala tak max. 2 polievkove lyzice... mne sa to vela nezda... na 2 velke alebo 3 mensie porcie jedla... ale kazdemu ako chuti... :-)