
Zapekaná brokolica s cibuľovými zemiakmi
Keďže je vraj zdravá, tak sa ju snažím jesť, ale tento recept je dokonca aj...

Špaldové pečivo
Cesto vypracujeme na podlozke potretej olejom, naolejujeme ruky, vytvarujeme valec, odkrojime 10 kuskov (...

Otrubové sendviče
Mám doma balenie ovsených mletých otrúb. A dostala som chuť na pečivo s maslom a lekvárom....

Bramborový salát s jablky
brambory uvařit ve šlupce, oloupat, uvařit vejce a oloupat, oboje roztlačit přes mřížky, ...

Ovocné srdiečka
Tento recept som robila prvý krát. Rada kombinujem a dopĺňam recepty. Na srdiečka som použila...

Kuracie soté s mandľami
Očistené, umyté, osušené kuracie prsia alebo stehná sa nakrájajú na menšie plátky. Mäso sa...

Sendviče zo žemlí s chlebovou a ľanovou múkou
Posledná nedeľa s čerstvými žemľami na raňajky, bola „úspešná až véééľmi“. Nie div, že...

Placky so zemiakmi a mrkvou
Zemiaky a mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. V mise zmiešame nastrúhanú zeleninu s múkou...

Šalát Adalbert
Tiež odpozorované z Varechy, všetko ostatné sú moje chúťky. Želatínu robím z vrecúška z...

Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. Španielska
Mušle opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji. Ochutíme soľou a korením. Pridáme maslo a necháme dôjsť...

Baby kalmáry plnené panzanellou
Panzanella: Bagety vydlabeme a natrháme na malé kúsky. Necháme uschnúť v trúbe. Na oleji orestujeme...

Marhuľovo-paprikové čatní
Komerčný recept<br /> Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy. Čili papričky sú veľmi...

Medovníčky
Medovníčky sú mäkké takmer hneď a sú krásne ružové.

Dia kvietky
Nakoľko som sa pridala minulý týždeň ku skupine , , dia, , , tak niečo pre nás,...

Pečené kurča bez kostí
Varila som chlapcom, ktorí u nás brigádovali a jeden z nich mi kosti z kuraťa hádzal...

Jahodová pena s kokosovou šľahačkou
Tofu a jahody nakrájame. V kuchynskom robote rozmixujeme tofu, med, jahody a 5 polievkových...

Vyprážaná špargľa v cestíčku
Biela či zelená, oba druhy špargle sú okrem polievky, šalátu, slaného koláča či nákypu...

Tortička s čokoládovým krémom a hroznom
Stačí sa pozrieť do prírody, slovenská jeseň je najpestrejším obdobím roka a v gastronómii to platí dvojnásobne...

Jednoduché vafle
Rozvoňajú každé ráno, sladko spestria nielen raňajky, ale aj akýkoľvek olovrant. Vafle milujú deti...

Prírodný rybací rezeň
Rybie filé zomelieme na mlynčeku, pridáme ingrediencie a formujeme hustejšiu zmes, ktorú rozdelíme na porcie....

Kapor po alsasky
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

Čo urobiť zo suchým chlebom
Okrem toho že sa môže usušiť a zomleť na strúhanku, môže byť aj niečo ako burek na...

Jadrovníky v praženici s prílohou pico de gallo
Sezóna paprík je ešte v plnom prude a tak je nadostač aj ich jadrovníkov (viem, že...

Cibuľový šalát
Cibule prekrojíme na polovice a nakrájame na tenké mesiačiky. Uhorku ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame...