
Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou
Počula som veľa o bryndzi s údenou chuťou, teraz som ju vyskúšala, pripravila som ju...

Hráškovo-avokádová nátierka
Nebojte sa sviežej kombinácie hrášku a avokáda - skvele sa k sebe hodia. Ulahodia nielen chuti,...

Grilované koláčiky s pažítkovým krémom
Cesto: Zo surovín na cesto som v pekárničke vymiesila a nechala vykysnúť cesto. Toto cesto som...

Variácia na sendvič Coronation chicken
Recept na Coronation chicken (v preklade korunovačné kura) vznikol v roku 1953 pri príležitosti korunovácie Alžbety II....

Baklažánový dip s pečenými zemiakmi
Skvelý ľahký obed alebo večera. Ideálny na jarné a letné dni. Baklažán obsahuje železo, ...

Divnodivá nátierka DŽINGISCHÁN
V tejto nátierke som použila netradičné spojenie surovín, preto ten názov. Mala som doma bryndzu...

Pesto z kapucínky a špenátu
Kapucínku som si zamilovala okamžite. Je nielen chutná, ale aj veľmi zdravá. Keď som...

Krabia nátierka
Krabie tyčinky najemno nakrájame, cibuľu nakrájame na kocky a všetko zmiešame so syrom a tatárskou omáčkou....

Bosorácky rímsky hrach
Jedným zo spôsobov, ako pripraviť hummus z cíceru, ktorý je surový, živý, teda...

Rakytníkové maslo, ktoré deti milujú
Receptov na spracovanie rakytníka je asi tak veľa, ako má veľa aj účinkov. Vyrobiť si...

Domáca kakaová nátierka s mandľami a bezlepkový chlebík
Tiež sa vám zbiehajú slinky v ústach, keď počujete kakaová nátierka? Ak máte čas a chuť,...

Pomarančovo-hruškovo-hroznový kompót
Bez pomarančového kompótu pomiešaného s nejakým sezónnym ovocím, by sa mi ani zima nerátala. každý...

Vianočné nátierky
Snáď len k názvu, že prečo vianočné. Dostal som úlohu pripraviť na Vianoce tri nátierky...

Cesnaková nátierka
Môj syn ma poprosil, či by som mu na raňajky nepripravila nátierku. A tak som...

Falošná treska
Táto nátierka je moja najobľúbenejšia. Nie je ťažká na prípravu a veľmi dobre chutí :)

Nátierka z pohánkového tvarohu so špenátom a vajíčkami
Ponúkam vám chutnú a zdravú nátierku, pripravenú z rastlinného pohánkového tvarohu, ktorá je vhodná pri...

Krémová hokkaido (vegan)
Sladučká a liečivá tekvica hokaido podľa knihy Ájurvéda - Léčivá kuchyně (Harish Johari). Možno použiť aj...

Indická nátierka
Rýchly recept, ktorý poteší milovníkov indického karí. Z tejto tradičnej orientálnej zmesi si pripravíte chutnú...

Moja tofu nátierka
Najprv si na strúhadle nasekáme mrkvu. V miske si rozsekáme vidličkou údené tofu. Nakrájame si cibuľku...

Prírodný ,,syr,, z gréckeho jogurtu s tymianom
Nechala som sa inšpirovať na jednom blogu, recept sa mi veľmi zapáčil.

Cesnaková nátierka s mozzarellou
V sekáčiku som si rozmixovala 2 kusy mozzarelly, cibuľu a cesnak. Potom som pridala kyslú...

Špenátová nátierka
Umyté a osušené listy špenátu sparíme na 1 lyžičke olivového oleja a necháme vychladnúť. Strúčiky...

Paštétky z lístkového cesta plnené penou z kuracieho mäsa
Zaujímavá kombinácia kuracieho mäsa a pomaranča v krásnych slaných chuťovkách v podaní Anežky Kvietkovej, učiteľky praktických...

Pečeňová paštéta na údenársky spôsob
Konzumuje sa s chlebom alebo zemiakmi. Veľmi chutné severofrancúzske jedlo.

Horčicová nátierka so slnečnicovými semienkami
Svieža, zľahka štiplavá nátierka s chrumkavými kúskami cibule.