Pesto z kapucínky a špenátu

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 29. septembra 2014

Kapucínku som si zamilovala okamžite. Je nielen chutná, ale aj veľmi zdravá. Keď som sa prvýkrát do nej zahryzla, v ústach som cítila reďkovku, Zobraziť celý popisKapucínku som si zamilovala okamžite. Je nielen chutná, ale aj veľmi zdravá. Keď som sa prvýkrát do nej zahryzla, v ústach som cítila reďkovku, žeruchu, karfiol, kaleráb v jednom ;-) Ak trpíte močovými zápaľmi je na mieste začať ju konzumovať. Môžete jesť kvety aj listy, dokonca mladé puky sa zvyknú zavárať ako falošné kapary :-)

15 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu zmixujte do požadovanej konzistencie, dochuťte a podávajte na hrianky alebo napr. na cuketové a mrkvové "strúžlikance" :-)

  2. 2

    Ozdobte kvetmi kapucínky.

  3. 3

    Ak si pripravíte viac pesta, dajte si ho do menších zaváracích pohárov, zalejte olejom a v chladničke vydrží aj tri týždne.

  4. 4

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

daguska
A zasa návrat k prírode,do minulosti.Môj dedko (narodený zaciatkom minulého storocia) bezne jedával kvety a listy kapucínky.Vdaka za pripomenutie.
havino
jeminenku, tak aj pesto? suseda má vysadený celý plot kapucínkou, už zdobí aj našu stranu, ked som môjmu povedala, že je zdravá, ráno ma vyprevádza, ako trhá tak trhá a žuje, sa aj smejem mu, že či sa pasie, už som ju naložila do alkoholu, ale ani pestu sa nebránim, skúsim v malom množstve a podla chuti zvážim
ampara
Kapucínka je super,aj zdobná,aj užitočná. Nerozkvitnuté puky sa vraj zavárajú ako "falošné" kapary.
methi
Pekne, kapucinka je prirodne anibiotikum.
iva2111
Musela jsem se podívat, co je to po slovensky kapucínka :-) - recept si určitě uložím a vyzkouším, lichořeřišnice je velice zdravá (a dobrá - jako ředkvička). Jedna moje známá její květy nakládá do slinovice a pak používá třeba na nachlazení apod.
Díky!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia