Snáď len k názvu, že prečo vianočné. Dostal som úlohu pripraviť na Vianoce tri nátierky a rozkaz znel jasne "bez mäsa". Dve sú klasické Zobraziť celý popisSnáď len k názvu, že prečo vianočné. Dostal som úlohu pripraviť na Vianoce tri nátierky a rozkaz znel jasne "bez mäsa". Dve sú klasické normy a jedna je vlastná tvorba (samozrejme inšpirovaná rôznymi zdrojmi, neobjavil som nič zázračné).
Suroviny
| Šľahaná niva (ČSN): | |
| 325 g |
|
| 125 g |
|
| Tvarohová nátierka (ČSN): | |
| 350 g |
|
| 50 g |
|
| cca 0,3 dl |
|
|
|
|
| 60 g |
|
|
|
|
| Syrovo-cesnaková pikantná: | |
| 200 g |
|
| 150 g (alebo eidam) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Šľahaná niva: Maslo s nivou vyšľaháme do peny. Ja som použil foodprocessor a nôž na miesenie cesta a nie klasický ostrý. To je všetko. Ak je to moc tuhé, riedime opatrne trochou mlieka. V rozpise mlieko nebolo, preto ho neuvádzam ani ja.
- 2
Tvarohová nátierka: Rovnako ako v prvom prípade dáme všetko do stroja a zapneme. Nechcel som takú krémovú, penovú konzistenciu ako pri nive, takže na slabšom výkone a kratšie. Mlieko taktiež pridávame podľa toho, aká je nátierka hustá.
- 3
Syrovo-cesnaková pikantná: Tú sú množstvá orientačné, keďže nejde o normu je to na osobných preferenciách a predovšetkým vo vzťahu k cesnaku a pikantnému. Taktiež tavený syr, kto ho nechce nedá. Tvrdý syr nastrúhame a zmiešame so všetkým ostatným a pretlačeným cesnakom...
Tiež nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









syr som myslela tvrdý strúhaný neúdený
Uz som ju davno nerobila, mam na nejakom papieriku, casom pohladam.