Klasické nátierky 3x fotorecept

niniatko - bez fotkyniniatko, 8. septembra 2015
Klasické nátierky 3x (fotorecept)
Foto: niniatko
20 minút
príprava

Suroviny

Tuniaková:
2 ks
250 g
1 ks
Bryndzová:
2 ks
1 ks
Cesnaková:
500 g
1 ks
2 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Tuniaková - tuniaka necháme poriadne odkvapkať, potom ho zmiešame spolu s rastlinným maslom, ja ho vždy pomocou tyčového mixéra poriadne rozmixujem, potom pridáme na drobno pokrájanú cibuľu (pre krajší efekt bielu i červenú), okoreníme, osolíme podľa chuti a nakoniec poriadne premiešame.

    Klasické nátierky 3x (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bryndzová - pažítku si nadrobno posekáme, cibuľu nakrájame na drobno, zmiešame spolu s bryndzou a pridáme červenú mletú sladkú papriku, poriadne premiešame

    Klasické nátierky 3x (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesnaková - syr si nastrúhame na drobno, pridáme majonézu (je možné pridať i jogurt, pokiaľ ju chceme viac tekutú resp. ak ju nechceme mať až tak majonézovú), dve veľké polievkové lyžice horčice. Cesnak si ošúpeme (podľa chuti, my máme radi poriadne cesnakové) a roztlačíme do už pripravenej zmesi. Nakoniec poriadne premiešame.

    Klasické nátierky 3x (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
dobre natierky. len, prosim Ta, preco rastlinne maslo? ved to je nieco ako drevenne zeliezko :)
jarunka
Robievam, tu strovu davam pod oblozene chlebicky a pridavam aj chilli papricky alebo nieco stiplave aby to bolo pikantne
laurisia
Ja dávam i do bryndzovej maslo a do syrovej odporúčam vyskúšať namiesto horčice 6 postrúhaných reďkoviek.
letisia
Do bryndzovej maslo na zjemnenie chuti bryndze a do cesnakovej miesto horčice pochúťková smotana a podstatne viac cesnaku. Ale vyskúšam aj s horčicou podľa teba.