Zeleninový šalát s medovo-horčicovou zálievkou
Zeleninu na šalát môžeme vymeniť podľa svojej chuti. Dôležitá je tu medovo-horčicová zálievka, ktorá šalátu...
„Rizoto“ z naklíčenej červenej pšenice
Môžete podávať samostatne alebo ako prílohu, prípadne s volským okom.
Tekvicové mafinky
Tekvica patrí k najuniverzálnejším plodinám. Vieme z nej pripraviť slané, ale aj sladké jedlá, chuťovo zaujímavé, zdravé, ľahké a...
Zeleninový prášok na ochucovanie jedál
Prírodné ochucovadlo bez chemikálií. Možno sa niekomu hodí...
Zemiakové placky s kyslou kapustou
Ošúpeme zemiaky, nakrájame ich a vložíme ich do vriacej osolenej vody na cca 25 minút (kým...
Čučoriedkovú bábovku zvládnu aj 12 ročné
Oddelíme si vajíčka. Z bielkov vyšľaháme sneh. Do žltkov preosieme práškový cukor a miešame mixérom...
Jablkové taštičky so škoricovou zmrzlinou
Škoricová zmrzlina: Struk z vanilky nakrojíme a nožom vydlabeme dreň. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme...
Biele božteky
Čokoládu zmiešame s pokrmovým tukom a vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť. Necháme chvíľku vychladnúť a malou lyžičkou...
Currywurst na vegánsky spôsob
Jeden z top európskych street foodov. Obľúbený hlavne v neskorších hodinách, ako doprovod k tým...
Buddha miska s jackfruitom
Preskúmajte kombináciu slaného a sladkého, doplnené o čerstvé a svieže ingrediencie. Toto jedlo pozdvihne vaše...
Quiche zo sezónnej zeleniny
Recept na quiche z letnej čerstvej zeleniny, chuť zeleniny je tak výborná, že stačia bylinky,...
Syrové muffinky
Syrové muffinky patria medzi moje obľúbené pochutiny pre návštevy. Osobne používam menšie hviezdičkové formičky - také...
Jemná knedľa
Veku nakrájame na plátky, namočíme do mlieka. Potom primiešame olej, žĺtky, soľ a...
Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...
Pomarančová pochúťka
Umyté a suché pomaranče rozrežeme napoly. Dužinu lyžičkou opatrne vyberieme a pokrájame na malé kúsky. Banány...
Batatovo-mrkvové pyré s medvedím cesnakom
Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak ho využívam na 100 percent.
Omeletové fašiangové jabĺčka
Z mlieka, múky, soli, vajca, cukru, rumu a citrónovej kôry vyšľaháme omeletové...
Špenátový klobúčik v cibuľovom kréme
Všetky suroviny na klobúčik zmiešame a vypracujeme hladké, ale veľmi pružné cesto a necháme ho asi pol hodiny odpočinúť...
Bok choy ako príloha
Trvalo mi dlho, než som si zvykol na zeleninové prílohy a nahradil ich za cestoviny, zemiaky a ryžu....
Bruschetta s medom, citrónom a ružovým korením
Nebe v hubě ... ako by povedali naši susedia v ČR. Milujem farebné jedlá aj nové kombinácie surovín....
Bezlepkový cícerový šalát s tofu
Nakrajany por, tofu a postruhanu mrkvu na olej oprazte, kym mrkva nebude makka. Tofu...
Oprážané zeleninovo-lepkové plátky
Ďalší z mojich experimentov s pšeničným lepkom, tentokrát sú výsledné plátky mäkkšie. Ako príloha by...
Zemiakovo-zeleninový šalát
Zemiakový šalát sa dá urobiť aj inak ako iba majonézová klasika. Jarné šaláty k tomu priam...