Risotto di zucca aneb Tekvicové rizoto
Tento recept mám od kamaráta z talianska. Je rýchly lacný a chutný.
Karfiolovo-syrové fašírky
Vo vode, kde sme dali soľ a kari korenie uvaríme karfiol do polomäkka, odstavíme zo...
Nepečená pomarančová torta
Kandizovanú pomarančovú kôru umyjeme a nadrobno nakrájame. Hrozienka spolu s kôrou zalejeme rumom a necháme niekoľko hodín...
Pečená ovsená kaša s čokoládou a banánom
Banán rozpučíme vidličkou, pridáme ovsené vločky, pudingový prášok, prášok do pečiva a zalejeme mliekom....
Polnočná polievka
Polnočná polievka je spojená s najkrajším okamihom v mojom živote. Prvýkrát som dojčila svoju novorodenú dcérku...
Rumové mesiačiky
Maslo vymiešame s cukrom, pridáme žĺtky, kakao, vanilkový cukor, nakoniec zľahka vmiešame múku...
Baklažán, miso a hrachové výhonky
Baklažán dôkladne umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska.
Bylinkové maslo
Bylinkové maslo ja zdravšie, než to obyčajné. Bylinky podporujú trávenie, zvlášť pri mastných jedlách,...
Zapekané rajčinové hrnčeky
Keďže bryndza je veľmi zdravá, pomáha pri zažívacích problémoch a rednutí kostí, je zdrojom vápnika...
Koláč s karamelizovanou cibuľou
Sýty slaný koláč s intenzívnou chuťou sladkastej karamelizovanej cibuľky.
Puding zo sladkých zemiakov
Veganska verzia cokoladoveho pudingu bez vajec, mlieka alebo umelych sladidiel!
Letné lečo
Veľmi ľahké a rýchle letné jedlo. Jednoduchá príprava. Množstvo surovín môžete meniť podľa vlastnej chuti,...
Jahodové tofu guľky
Do misy najemno postrúhame tofu. Pridáme ryžové mlieko, špaldovú múku, špaldovú krupicu a kukuričnú...
Opité hrušky
Niekde som to počula. Táto fajnota spríjemní dlhé jesenné či zimné večery. Zvrtnete ju za...
Zapekané jablkovo– lekvárové cestoviny
Uvaríme cestoviny a uvarené premiešame s maslom. Vymastíme pekáč a vysypeme ho strúhankou. Na dno pekáča...
Posledné dotyky leta
Ešte z posledných síl sme popratali zvyšnú úrodu a zo všetkých domácich surovín som pripravila chutnú cestovinovú...
Karamelová roláda
Z cukru, žĺtkov, múky a prášku do pečiva vyšľaháme cesto. Opatrne doň zamiešame sneh...
Vianočný medovník
Tento medovník dá najviac práce. Platí však : koľko energie dáte, toľko sa vám aj vráti. Tak...
Plnené fánky
Tieto výborné kysnuté sladké pampúšiky sú vlastne fánky, len sú vylepšené lekvárovou plnkou, ktorú môžete pravdaže nahradiť aj Nutellou, alebo inou plnkou :-)...
Nátierka s bryndze s údenou príchuťou
Moji synovia konečne prišli na to, že nátierky sú chutné... A tak miešam ich obľúbené...
Domáci hummus
Cícer namočíme večer vopred. Po odstátí ho ďalší deň scedíme a opláchneme. Dáme do...
Labneh s limetkovou kůrou, česnekem a bylinkou
Miluji labneh, vykapaný jogurt. nejen čistý bílý, ale různě dochucený před kapáním. K...
Zdělávaná mrkev s okurkami
Snažím se zhubnout a tak zeleninu používám častěji, než dříve. A mrkev mám moc ráda....
Zapekaný nákyp zo zemiakov a brokolice
Uvarené zemiaky očistíme a nakrájame. Brokolicu rozdelíme na jednotlivé ružičky a povaríme ich v osolenej vode....
Čokoládová Sacherka podľa knihy Augustína Pauloviča
Táto kniha bola vydaná vo Viedni 1. júla 1920. Receptúra je písaná názvoslovým príznačným pre daný...
Nezvyčajný sendvič
Naozaj nezvyčajný, avšak výborný - z toastového chlebíka, so syrovou plnkou a prikrytý omeletou :)