Foto: nikola166
Kto má rád kombináciu čokolády a chilli, určite si príde na svoje :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
120 g |
|
30 g |
|
300 ml |
|
220 g |
|
1 čl |
|
štipka |
|
1/2 čl |
|
220 g |
|
200 g |
|
3 ks |
|
120 ml |
|
parížska šľahačka: | |
400 ml |
|
160 g |
|
štipka |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Čokoládu nakrájame na malé kúsky, dáme do misky s kakaom a zalejeme horúcou vodou. Miešame tak dlho, kým sa nezbavíme hrudiek.
-
2
Maslo vymiešame s cukrom.
-
3
Po jednom pridáme vajíčka
-
4
.. a kyslú smotanu..
-
5
Do maslovej zmesi postupne primiešame mierne vychladnutú čokoládu s kakaom a vodou, premiešame.
-
6
Nakoniec vmiešame sypké suroviny, čiže múku so štipkou chilli korenia, soľou a sóda bikarbónou.
-
7
Cesto naplníme do muffinových formičiek, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
-
8
Na parížsku šľahačku si deň predtým rozpustíme na miernom ohni čokoládu v smotane, necháme do druhého dňa v chladničke. Na druhý deň vyšľaháme a pridáme aj chilli.
-
9
Šľahačku nastriekame na muffinky a ozdobíme polkami čerstvých jahôd, alebo ako chcete. Skladujeme v chladničke.
Diskusia k receptu