Kto má rád kombináciu čokolády a chilli, určite si príde na svoje :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 120 g |
|
| 30 g |
|
| 300 ml |
|
| 220 g |
|
| 1 čl |
|
| štipka |
|
| 1/2 čl |
|
| 220 g |
|
| 200 g |
|
| 3 ks |
|
| 120 ml |
|
| parížska šľahačka: | |
| 400 ml |
|
| 160 g |
|
| štipka |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Čokoládu nakrájame na malé kúsky, dáme do misky s kakaom a zalejeme horúcou vodou. Miešame tak dlho, kým sa nezbavíme hrudiek.
-
2
Maslo vymiešame s cukrom.
-
3
Po jednom pridáme vajíčka
-
4
.. a kyslú smotanu..
-
5
Do maslovej zmesi postupne primiešame mierne vychladnutú čokoládu s kakaom a vodou, premiešame.
-
6
Nakoniec vmiešame sypké suroviny, čiže múku so štipkou chilli korenia, soľou a sóda bikarbónou.
-
7
Cesto naplníme do muffinových formičiek, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
-
8
Na parížsku šľahačku si deň predtým rozpustíme na miernom ohni čokoládu v smotane, necháme do druhého dňa v chladničke. Na druhý deň vyšľaháme a pridáme aj chilli.
-
9
Šľahačku nastriekame na muffinky a ozdobíme polkami čerstvých jahôd, alebo ako chcete. Skladujeme v chladničke.









Diskusia k receptu