Zeleninové rizoto s kyslou kapustou fotorecept
Foto: rennatte
Rizoto s čerstvou zeleninou a bez tuku.
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
koreňová zelenina: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
1/4 z malého |
|
1/2 z maleho |
|
|
|
|
|
1 malá |
|
šalát: | |
200 g |
|
1 malá |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
zeleninu nastrúhame na rezančeky, nasucho orestujeme ( neviem či je to správny výraz, lebo ak by som dala že "opražíme" tak by chýbal tuk, ale my robíme bez tuku, tak dúfam že to je správne, ak nie rada sa poučím), osolíme, zeleninka si pustí šťavu, premiešame a podlejeme vodou
-
2
pridáme ryžu, papriku a vodu zarovno ryže, dusíme do mäkka, nakoniec môžme pridať hrášok z konzervy
-
3
Kým sa dusí rizoto, pripravíme si šalát. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, osolíme
-
4
v teplej vode rozpustíme cukor a pridáme ocot
-
5
do zmäknutej cibule pridáme nakrájanú kyslú kapustu a zalejeme sladkokyslým nálevom.
Diskusia k receptu