Jahodová torta s tvarohovou penou

Jozef Lakatos
šéfkuchár pizzerie Grosso v Komárne, 13. septembra 2011
Jahodová torta s tvarohovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15-20 minút
príprava
5 minút
na 220 °C

Suroviny

400 g
Karamelizované jahody:
800 g
130 g
5 PL
1 ks
Tvarohová pena:
500 g
3,5 dl
5 PL
6-7 PL




Postup

  1. 1

    Z cukru urobíme karamel a naň naložíme jahody nakrájané na kolieska, pridáme citrónovú šťavu a vanilku a ešte minútu prevárame.

  2. 2

    Tvarohová pena: Do šľahačky pridáme vanilkový cukor a vyšľaháme do hustej peny, potom pridáme tvaroh, citrónovú šťavu a med. Cesto rozdelíme na osem rovnakých častí a roztiahneme na približne 10 cm kruhy a na vymastenom plechu a upečieme.

  3. 3

    Upečené cesto dáme na tanierik, naložíme naň jahody a prikryjeme druhým cestom. Vrch ozdobíme tvarohovou penou a jahodou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Vypadať to vypadá dobre, len neviem, ako to chutí s tým pizzovým cestom - nie je to tuhšie a suchšie?
jamarlen
vyzerá to skvelo, najmä to cesto-necesto je veľmi zvláštne, i keď dosť tučné...netreba ani vaľkat a je bezlepkové - určite ho skúsime




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia