Jahodová torta s tvarohovou penou
Jozef Lakatos
šéfkuchár pizzerie Grosso v Komárne, 13. septembra 2011
šéfkuchár pizzerie Grosso v Komárne, 13. septembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15-20 minút
príprava
príprava
5 minút
na 220 °C
na 220 °C
Suroviny
400 g |
|
Karamelizované jahody: | |
800 g |
|
130 g |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
Tvarohová pena: | |
500 g |
|
3,5 dl |
|
5 PL |
|
|
|
6-7 PL |
|
Postup
-
1
Z cukru urobíme karamel a naň naložíme jahody nakrájané na kolieska, pridáme citrónovú šťavu a vanilku a ešte minútu prevárame.
- 2
Tvarohová pena: Do šľahačky pridáme vanilkový cukor a vyšľaháme do hustej peny, potom pridáme tvaroh, citrónovú šťavu a med. Cesto rozdelíme na osem rovnakých častí a roztiahneme na približne 10 cm kruhy a na vymastenom plechu a upečieme.
- 3
Upečené cesto dáme na tanierik, naložíme naň jahody a prikryjeme druhým cestom. Vrch ozdobíme tvarohovou penou a jahodou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu