Foto: bertice
Tento recept je jednoduchý a pochutia si na ňom deti aj dospelí
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/5 kg |
|
ks balíček /tvarožky/ |
|
10 Dg |
|
1 ks surové |
|
štipka ks |
|
štipka ks |
|
štipka ks |
|
2 Dg strúhaný |
|
1 dcl na vysmážanie |
|
3 strúčiky - strúčiky |
|
4 listy |
|
4 lyžice |
|
Postup
-
1
Zemiaky si olúpeme a nastrúhame na cesto ako na klasické " polesníky", vylejeme prebytočnú vodu. Nastúhame balíček kvarglí do cesta.
-
2
Do cesta pridáme štipku soli, majoránu, kmínu, múku, vajce a prelisovaný cesnak.
-
3
Zamiešame na cesto. pripravíme si na panvicu olej a smažíme placky buď okrúhle alebo hranaté/ to sa striešky lepšie stavajú/. Po usmažení položíme placky na ubrúsky a odstránime prebytočný tuk. Na tanieri staviame do tvaru striešky, posypeme stúhaným syrom. použijeme eidam alebo parmazán. Ako ozdoba poslúži hlávkový šalát k kopčekom kyslej kapusty a tiež možeme použiť iné pochutiny, studené omáčky a pod,. Všetko podľa vlastnej chute a fantázie. Na pitie je dobrý čaj s citrónom alebo pivo.
Diskusia k receptu