Kokosový chlebíček

redakcia - fotkaredakcia, 8. júla 2009

Suroviny

6 ks
150 g
70 g
100 g
100 g
50 g
50 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do porcelánovej misy dáme bielky, pridáme kryštálový cukor a šľaháme 10 minút, kým je sneh celkom tuhý.

  2. 2

    Pridáme rozpustené vlažné maslo a dobre zamiešame. Ďalej pridáme múku, kokosovú múčku, postrúhanú citrónovú kôru a spolu premiešame.

  3. 3

    Naostatok primiešame čokoládu pokrájanú na malé kúsky, pokrájané mandle a odkôstkované a pokrájané datle. Všetko spolu dobre zamiešame.

  4. 4

    Chlebíčkovú formu vymastíme, vysypeme múkou, nalejeme do nej cesto a rovnomerne ho rozotrieme. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme pri miernej teplote.

  5. 5

    Upečený a vychladnutý chlebíček vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu