
Kapustový prívarok
Očistenú a umytú kapustu nakrájame na rezance, vložíme do vriacej osolenej vody a varíme. Na...

Uhorková čína
V Azii co je v sezone z toho sa spravi china. Ked su uhorky tak ako...

Dip s medvedím cesnakom
Jedna milá osôbka mi poslala krabicu medvedieho cesnaku, tak vymýšlam ako ho čo najviac spotrebovať čerstvý,...

Pastiersky koláč so šošovicou
Originál recept možno poznáte pod názvom Shepherds Pie. Pochádza z britskej kuchyne a pripravuje sa z...

Čučoriedkový koláč od oka
Kolac z kysnuteho cesta, bez vazenia a merania ingrediencii. Tak som zvykla piect pred...

Talianske semifreddo
Talianske semifredo je všeobecne známy a obľúbený taliansky dezert. Je veľmi rozšírený aj mimo územia Talianska,...

Domáca čokoládová Nutella
Autorom originál receptu je pekár z Piemontu, Pietro Ferrero, ktorý začal s výrobou tohto čokoládového...

Šampiňóny na slávnostný spôsob
Dnes máme doma menšiu oslavu, aj keď bez našich detičiek, ktoré sú v tábore...

Kuskus s paradajkovo syrovou omáčkou
1 hrček kuskusu zalejeme 2 hrnčekmi vriacej vody a prikryjeme. Keď kuskus naboptná pridáme soľ a...

Tvarohové müsli tyčinky
Receptík, v ktorom som použila novinku od Raja - ochutené tvarohy.

Zemiaková polievka s hríbikmi
Mrkvu, petržlen, zeler a zemiaky dáme variť. Každú zeleninu osobitne. Uvaríme do trištvrte....

Šalát s vareným vajíčkom a gréckym syrom
Inšpirácia na ľahký letný obed, ktorý vás dostatočne zasýti.

Domáca expres ovsená kaša
Milujem ovsené vločky. Aj kašu z nich. Raz som skúsila expres ovsenú kašu čo sa...

Zelený šalát s bryndzou
Tento receptík by sa dal zaradiť aj do raw stravy - ale obsahuje bryndzu, preto by...

Cícerová nátierka
Vegetariánsku nátierku podávajte s opraženým domácim chlebom pokvapkaným kvapkami olivového oleja zmiešaného s šťavou z citróna a...

Ovsené vločky trochu ináč
Ovsené vločky sú zdravé, ale moje vnúčatá ich aj tak nechceli , a ...

Cibuľová omáčka k mäsám
Rozpustíme maslo a nasekanu cubulu restujeme na miernom ohni asi 10 minut.

Ovsenné vločky na dobrú noc :)
všetci tu o vločkách, tak som si šla urobiť tie svoje :) i keď je 23....

Cícerový šalát s hnedou ryžou a karí korením
Salat s vysokym obsahom bielkovin a vlaknin, ktore organizmus travi pomaly a predlzuje pocit ...

Tradičný slovenský bryndzovník
Keby recept na tradičný bryndzovník zapadol prachom, bola by to veľká škoda. Pretože tento slaný koláč je dokonalý....

Malé palacinky
Tieto male palacinky sme mali kazde rano na ranajky na hosteli pre emigrantov v Australii. ...

Niečo cuketové
Mám veľmi rada cuketu. Každý rok jej kopec nasadíme, a potom sa húfne robia cuketové...

Chutná zapečená fazuľa
Komerčný recept<br /> Šťavnatú misu plnú pikantných ingrediencií vrátane pikantného Ajvaru Podravka môžete podávať ako hlavné jedlo alebo...

Bryndzové pagáčiky
Tieto pagáčiky robievam na rôzne príležitosti a Silvester je jedna z nich, nech sa páči!

Mangové čatní
Očistené mango nakrájame na malé kúsky. Zázvor očistíme a nastrúhame. Do mixéra vložíme kúsky manga...

Sojové ohnivé maso v bramboráku
Každý z nás určitě někdy jedl tuhle pro mne obrovskou pochoutku. Bramborák a v něm kupu...

Fougasse - francúzsky chlieb v tvare listu z Provensálska
Francúzsko je preslávené svojim chlebom rôzneho druhu. Vybrala som recept na Fougasse, ktorý pochádza z Provensálska....