Foto: miska999
Recept som našla v jednej nemeckej knihe. Postup je jednoduchý, vyžaduje si to cca. 5 min. času, no a výsledok stojí za to :)
5 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180° °C
na 180° °C
Postup
-
1
Práškový cukor, vanilkový cukor zmiešame s celými vajciami (do penista). Pridáme jogurt a olej, postupne pridáme prášok do pečiva a múku (spolu premiešame). Cesto vylejeme do formy na pečenie (treba formu dobre natrieť (ako tukom, tak aj múkou), aby sa už hotová bábovka pekne vyklopila). Pečieme pri 200° cca. 5 až 7 min., potom teplotu znížime na 180°. Do tirštvrte hodinky je bábovka hotová. TIP: Do cesta zvyknem primiešať aj nasekanú čokoládu - bábovka je ešte lahodnejšia. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu