Foto: angelheart
Inšpirácia od MUDr. Bukovského - spojila som 2 recepty a výsledok bol nad očakávanie :)
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Jablká nakrájame na tenké plátky (ja som použila 3 olúpané a 2 neolúpané jablká) a umyté sušené slivky rozpolíme, ak sú veľké. Pridáme trstinový cukor a premiešame.
-
2
Ovsené vločky zmiešame s celozrnnou múkou, kokosom a 1 lyžičkou škorice.
-
3
Do vymasteného plechu alebo ohňovovzdornej nádoby vysypeme zmes jabĺk, sliviek a cukru,
-
4
na ňu sypkú zmes, potom posypeme lyžičkou škorice a navrch poukladáme plátky masla a pečieme.
-
5
Upečená dobrota po 30 minútach - najviac mi chutí teplá, ale aj za studena je výborná.
@violetacamorova vďaka za nápad, ak ostane, zajtra si spravim aj krém a vyskúšam
varecha.pravda.sk/recepty/chrumkacik-fotorecept/16929-rec...
Tvoj fotopostup je ale oveľa kvalitnejší. Tento recept chutí skvele a je rýchlo hotový:-))
varecha.pravda.sk/recepty/chrumkacik-fotorecept/16929-rec...
tiež od p. Bukovského. Je to chutný a rýchly recept :-))
@kata50 áno, originálny názov je "Jablkový chrumkáčik", ale ten je bez sliviek a kokosu - to som si vzala zas z iného receptu od neho (mám jeho knihu) :) Tvoj recept tiež vyzerá veľmi dobre, uložila som si ho, vďaka
@alenka0901 , @garanco - som rada, že chutilo :-D