Chrumkavý dezert fotorecept

angelheart - fotkaangelheart, 17. septembra 2011

Inšpirácia od MUDr. Bukovského - spojila som 2 recepty a výsledok bol nad očakávanie :)

8
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks
100 g
3/4 hrnček
2 hrnček
2 PL
2 PL
2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká nakrájame na tenké plátky (ja som použila 3 olúpané a 2 neolúpané jablká) a umyté sušené slivky rozpolíme, ak sú veľké. Pridáme trstinový cukor a premiešame.

    Chrumkavý dezert (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ovsené vločky zmiešame s celozrnnou múkou, kokosom a 1 lyžičkou škorice.

    Chrumkavý dezert (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vymasteného plechu alebo ohňovovzdornej nádoby vysypeme zmes jabĺk, sliviek a cukru,

    Chrumkavý dezert (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na ňu sypkú zmes, potom posypeme lyžičkou škorice a navrch poukladáme plátky masla a pečieme.

    Chrumkavý dezert (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečená dobrota po 30 minútach - najviac mi chutí teplá, ale aj za studena je výborná.

    Chrumkavý dezert (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

37 komentárov k receptu
Nápad za milión, jablká sú v záhrade, ostatné je doma tiež, už len vyskúšať :-)), čo je s jablkami nemôže byť zlé :-))
práve som si založila oddelenie zdravých koláčov.Zaradila som si tam od katy50 a aj od Angelheart.V zime,keď mám menej pohybu a honí ma mlsna,je to zdravý koláčik .
áno poznám niečo podobné od Bukovského, ale len s jablkami a prirovnával to, že to chutí a vonia ako jablková šťtrúdľa :-) skúšala som a môžem len odporučiť, je to voňavé, jednoduché na prípravu a nedá sa od toho odtrhnúť...
Ahoj, angelheart, práve zapekám dobrotu podľa Tvojho receptu, byt už krásne rozvoniava :-), ibaže som nemala toľko ovsenných vločiek(robím ju z 2-násobnej dávky), tak som pridala ešte kukuričné lupienky ochutené medom a namiesto sliviek som dala čerstvé, modré, drobné bio hrozno. Verím, že to bude maškrta, ďakujem za recept.
Piekla som chlieb, rúra bola vyhriata, tak som medzitým pripravila koláčik podľa Tvojho receptu, len miesto sliviek som dala hrozienka a miesto kokosu mleté orechy, lebo som sa rozhodla pre túto maškrtu v okamihu a tieto suroviny som doma jednoducho nemala, teraz je to v rúre a rozvoniava .... .-)), hádam to bude dobré aj takto.
Tak koláčik je upečený, vyzerá a vonia dobre, vadí mi len jedno, že niekde sú vločky suché, druhýkrát maslo rovnomerne navrch nastrúham.

Pridaj komentár k receptu: