Pečené šišky
Pečené šišky

Pečené šišky

04dimension - fotka04dimension, 4. apríla 2020

Suroviny

250 g
250 g
250 ml vlažné
2 ks
2 PL
1/2 bal.
 štipka
1 ks
50 g roztopené
Na potretie:
 roztopené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka, rozmrveného droždia, lyžičku cukru urobím kvások. Do misky odvážim múku, pridám zvyšný kryštálový aj vanilkový cukor, štipku soli, žĺtok, roztopené maslo a kvások. Vypracujem cesto. Nechám kysnúť 30 minút.

  2. 2

    Vykysnuté cesto vyvaľkám a vykrajujem kolieska. Na každé koliesko dám trochu lekváru, na lekvár položím druhé koliesko a prstami trocha dookola zatlačím kraje. Potom ešte raz pohárom vykrojím, aby šišky boli pekné po krajoch.

  3. 3

    Šišky poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie, potriem roztopeným maslom a upečiem.

    Pečené šišky - obrázok 3
  4. 4

    Hneď po upečení ešte horúce opäť potriem maslom, aby ostali mäkké a nechám vychladnúť. Nakoniec posypem práškovým cukrom. Držím palce...

    Pečené šišky - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Krásne sú, jedna ako druhá, ale mne skôr pripomínajú buchty, v rúre pečené vraj už majú inú chuť, ako tie smažené na oleji na panvici. Tak aspoň tvrdia niektorí, čo to vyskúšali. Ale chutné budú, čo už viac.....