Vedeli ste, že výhonky z cesnaku "paličáku", ktoré sa olamujú, sa dajú ďalej spracovať? Ja som to vôbec netušila a náhodou som sa to Zobraziť celý popisVedeli ste, že výhonky z cesnaku "paličáku", ktoré sa olamujú, sa dajú ďalej spracovať? Ja som to vôbec netušila a náhodou som sa to dočítala na nete. Keďže pestujeme cesnak, tak po olámaní výhonkov som skúsila urobiť polievku. Tieto výhonky majú veľmi jemnú cesnakovo-pažítkovú chuť. Vyskúšajte, možno vám bude chutiť tak ako nám :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z výhonkov odrežeme puk, dobre ich umyjeme a nakrájame nadrobno. V hrnci rozpustíme maslo (ja som dala 1cm prúžok) a pridáme pokrájané výhonky, ktoré podusíme na masielku niekoľko minút, zapražíme múkou.
- 2
Zalejeme studenou vodou, privedieme do varu, dochutíme - soľ, korenie, vegeta (kto chce môže použiť bujón). Pridáme na kocky pokrájané zemiaky a varíme, kým zemiaky nie sú mäkké. Hotovo! Polievočka je veľmi svieža a chutná :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu