Foto: sladekisss
25 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do pohára teplého mlieka pridáme cukor, rozdrobené droždie a necháme vzísť kvások. Do misy dáme múku, pridáme kvások, zvyšok mlieka, olej a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
- 2
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru (alebo džemu, Nutelly), ktorý zabalíme do cesta tak, aby vznikla buchta. Buchty necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť.
- 3
Do hrnca dáme vodu, položíme sitko a dáme doň papier na pečenie. Uložíme buchty a paríme 10 minút.
- 4
Na tanieri buchty polejeme roztopeným maslom a posypeme práškovým cukrom a Grankom.
Tiež parené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu