Efektná olivová nátierka

hladna - bez fotkyhladna, 13. septembra 2015 14:01
Ďalšie recepty »
Efektná olivová nátierkaFoto: hladna

Tento recept vznikol ako z núdze cnosť v predvečer oslavy mojich narodenín. Chcela som spraviť jednohubky s nejakou zaujímavou nátierkou, tak som jednu vymyslela zo surovín, ktoré sme práve mali doma. Hostia si nevedeli nátierku vynachváliť :)

15 min
príprava

Suroviny

 bez kôstky
 bez kôstky
 sušené
 rozotretý
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Suroviny som nevážila, všetko som pridávala odhadom, kým som nedosiahla správnu konzistenciu a vyváženú chuť. Prevažovali avšak čierne olivy nad zelenými, výrazná bola aj chuť cesnaku. Ajvar len podporoval chuť sušených paradajok a bol spolu s Bambinom spájacím prvkom. Syrokrém v pomazánke vôbec nebolo cítiť, slúžil len ako "lepidlo". NIČÍM som nedochucovala - žiadna soľ, korenie. Mala som to v pláne, no absolútne to nebolo potrebné. Pomazánka má výraznú chuť- zelené olivy slúžia ako slaný element, čierne ako mierne horkastý, paradajky sladkokyslý, ajvar jemný, cesnak štipľavý a semiačka chrumkajú pod zubami :) Všetko som drvila v mažiari, keďže mixér nemám. No vôbec to nebolo na škodu, naopak - chute sa prelínali, vystupovali do popredia a kúsky olív a semiačok bolo pekne cítiť. Takto vyzeral výsledný efekt (niektoré jednohubky som ozdobila aj kúskom petržlenovej vňate):

    Efektná olivová nátierka - obrázok 1
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist