Tagliolini s arašidovým maslom fotorecept
Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v slanej vode.
-
2
Tofu (použila som údené a orieškové) nakrájame na rezance a osmažíme na troche oleja.
-
3
Tofu pridáme k uvareným cestovinám.
-
4
na miernom ohni zohrejeme 100 ml vody, pridáme arašidové maslo a rozmiešame.
-
5
K omáčke pridáme sójovú omáčku,
-
6
ryžový ocot,
-
7
med,
-
8
a sezamový olej.
-
9
dochutíme drvenou chilli papričkou, prípadne soľou.
-
10
Jarnú cibuľku nakrájame, pridáme k cestovinám s tofu (časť si odložíme bokom). Všetko prelejeme arašidovou omáčkou, premiešame. Servírujeme posypané zvyšnou jarnou cibuľkou a posypané nasucho opraženými sezamovými semienkami. Inšpirované receptom z knihy Minútové variácie.
používam ako dochucovadlo do krémovej polievky z hokaida, ibaže tekvicový olej, aj tekvicové semienka na ozdobu.
pozdrevujem:))