
Panini al basilico - bazalkové pečivo
Zajtra sa už aj podľa kalendára začína leto a k nemu neodmysliteľne patria aj grilovačky a záhradné...

Bezlepkový chlieb s chrumkavou kôrkou
S troškou trpezlivosti si môžete aj vy upiecť domáci chlieb bez lepku. Žiadna ťažká práca, ...

Držková bez držiek... dal som pečeňovec dubový
další z experimentú z novopoznanej huby , , PEČEŇOVEC ...

Huby na bavorský spôsob
Tento recept mám od mojej rodiny v Bavorsku, tam som sa ho naučila, chutil nám...

Kapustník
Prvýkrát som kapustník jedla až, keď som sa vydala. U nás toto jedlo sme nepoznali,...

Lievance (vegan)
V miske si zmiešame múku s kypriacim práškom, sódou bikarbónou, cukrom. Pridáme rozpustený kokosový...

Chlebové placky plnené kyslou kapustou
Toto voňavé jedlo vyskúša pripraviť každý kuchár, ktorý sa nebojí netradičného receptu z kyslej kapusty...

Voňavé ovsené lievance s jablkami
Z času na čas ma prepadne chuť na niečo sladké v zdravšej verzii. Vtedy zvyčajne robím...

Tukožrútska polievka s cukinou
Je to vylepšená forma obyčajnej tukožrútskej polievky, ktorú asi už každý pozná.

Fašiangové šišky z tvarohového cesta
Výborné šišky úžasnej tvarohovej chuti. Sú ľahučké, zvnútra jemné a zvonka chrumkavé....

Sudová kapusta bez suda
Od priatelky Martusky som dostala vyborny recept na horeuvedenu kvasenu kapustu v uzavretych poharoch. Pretoze milujem kapustu...

Zelerová omáčka
Chcela som variť petržlenovú omáčku, v obchode však nemali petržlen. Kúpila som teda zeler, ...

Šafránové rizoto
Vymyslela som si ho sama, neviem presné množstvá. Ale kto pozná chute potravín, varí...

Jemnučké palacinky
Tento recept som si vymyslela včera na základe toho, že som nemala dostatok surovín na recept,...

Krémová mrkvová polievka s ryžou a citrónovou šťavou
Túto polievku si veľmi rada pripravujem a najmä vtedy, keď sa mi príliš nechce do varenia....

Olej ze zelené petrželky
Objevila jsem v receptu na (údajně) mrkvovou polévku http://varecha. pravda. sk/recepty/mrkvova-polievka-s-domacim-petrzlenovym-olejo/66274-recept. html Uvařila jsem tedy opravdu mrkvovou...

Brokolicový šalát
Prijemny salat ako priloha. Je jednoduchy na pripravu a nezoberie vela casu.

Jačmenné krúpky so zeleninou
Krúpky s dcérou máme veľmi rady a tie dnešné boli úplne mňamózné, prepáčte za výraz (používame...

Opekané zemiaky s cibuľkou
Tento veľmi jednoduchý a obľúbený recept mám od mojej starej mamy. Vždy som sa tešila keď...

Baklažánová pochúťka
Vymýšľala som ako pripraviť baklažán, aby bol naozaj chutný a iný ako doteraz a spomenula...

Zemiaková polievka so židovskou zápražkou
Tento recept som získala od jedného staršieho pána z Čiech na FB, zaujal ma hlavne tou...

Bulgur s rukolou a granátovým jablkom
Zaujímavé spojenie viacerých chutných ingrediencií. O tom, že treba odľahčiť stravu, radšej nepíšem, ...

Sušienky s arašidovým maslom a cícerom
Jednoduchý (len 4 ingredience), zdravý a predsa chutný recept na cookies/sušienky.

Jarná polievka a liaty chlebový posúch
Toto jedlo varili naše mamy aj staré mamy... u nás sa varievalo na jar, ...

Slnečnicová nátierka a náhrada syra z kešu orieškov
Slnečnicové semienka zalejeme vodou a necháme namočené cca 5 hodín.

Tvarožníky
Je to tradičný recept v Rusku či na Ukrajine. Volajú ich syrníky. Ale vlastne tam...

Raw rizotto s dubákmi
živá strava je pre mňa obrovskou zábavou, rada trávim čas v kuchyni a experimentujem. Ani...

Pikantný karfiol s omáčkou z plesňového syra
Vhhodne na party, inspirovane buffalo kuracimi kridelkami.

Slané Tofu šatôčky z lístkového cesta
Ideálne zobkanie k televízoru či rýchle a chutné pohostenie pre návštevu vykúzlite z Tofu už za 15...

Jesenný RAW puding
V poslednom čase na raňajky jedávam zásadne smoothie, pohánkové kaše či rôzne ovocné "pudingy. " Sú...

Zapekaný baklažán na taliansky spôsob
Umyté baklažány nakrájame na plátky hrubé asi dva centimetre. Z oboch strán ich osolíme, pár...

Nakladané olomoucké tvarôžky
Recept som objavil na internete a ihneď vyskúšal. Príjemne prekvapil. Je to výborná ale zároveň...

Baklažánovo-cuketové karí
Baklažán nakrájame na koleska asi 1, 5 cm hrubé. Mierne posolíme a necháme 15 minút "vypotit". Poutierame...