Bezlepkový chlieb s kôrkou fotorecept
Foto: elisticka
Chlebík bezlepkový si môžeme upiecť aj doma, je výborný a keď sa nezje odložíme do mraziaku...
porcií
príprava
na 225 °C
Postup
-
1
Urobíme kvások zo 100 ml vody, kvasníc s cukru, necháme 10 minút postáť. Do misky dáme múku, soľ a nalejeme kvások a zvyšnú vodu.
-
2
Vymixujeme cesto a nakoniec pridáme 2 PL oleja.
-
3
Cesto zakryjeme fóliou a necháme 60 minút kysnúť.
-
4
Preložíme do ošatky a dáme do igelitového vrecka a necháme vykysnúť 45 minút.
-
5
Rúru vyhrejeme na 225 °C a spodok jenského skla na 2 minúty necháme ohriať. Cesto z ošatky vyklopíme na misu vystlanú papierom, potrieme olejom s vodou, posypeme rascou a dáme piecť na 40 minút zakryté. Potom odoberieme vrchnák a dopekáme ešte 15 minút až je pekne upečená kôrka. Chlieb necháme vychladnúť na mriežke.
-
6
Upečený chlieb potrieme vodou a zabalíme do utierky a necháme vychladnúť. Dobre vychladnutý môžeme nakrájať.
-
7
Najlepšie chutí omastený s cibuľou. Dobrú chuť.
Myslím že by to išlo... keby sa piekol na tzv. studený spôsob, bez zapnutia rúry. Je to aj kratšie a ušetrí sa energia.
Můžeš i teplý způsob, se zapnutím trouby. Po vychladnutí z chlebíka kůrku odkrojíš. @Kimlo studený odchov je hodně šetrný a kratší.
To už je aj raw chleba!