
Prívarok zo šťaveľa (šóškový prívarok)
Niekto to pozná pod menom šťaveľ, niekto ako šóška. Tento prívarok patrí k môjmu detstvu, takto ho pripravovala moja mama....

Pytt i panna po našom
Dnes som plánovala na večeru robiť gnocchi, preto som si ráno uvarila zemiaky. Môj zámer...

Plnené datle
Niečo veľmi výživné a zdravé. Chuťovky z datlí sú nielen veľká delikatesa na slávnostné príležitosti, ...

Polievka z kuriatok s terinkou
Na polovici masla speníme kuriatka, pridáme cesnak a najemno nasekanú cibuľku. Orestujeme, osolíme, ...

Pulao s cícerom
Suseny cicer si na noc namociem. Rano ho preplachneme a dame do tlakoveho hrnca. Zalejeme...

Kokosová-ovsená kaša s karamelovým krokantom
Lahodná, sýta raňajková kaša s exotickou chuťou.

Šampiňónové rizoto
Do panvice si dáme rozpustiť a zohriať maslo s olivovým olejom, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ...

Šalát z reďkovkovej vňate
Ak máte čerstvú červenú reďkovku, určite vyskúšajte dať do šalátu aj jej vňať. Výsledok je...

Špenátová Tofu plnka na Zelený štvrtok
Hľadáte tradičný veľkonočný recept v odľahčenej verzii? Vyskúšajte špenátovú plnku s tofu, ktorá vás na Zelený...

Moje špagety
Tento recept na špagety som si vymyslela kedysi dávno, keď som sa ešte učila variť...

Baklažánové a cuketové lodičky podľa herečky Bibiany Ondrejkovej
Svoje obľúbené zdravé a chutné jedlo, ako stvorené na udržanie štíhlej línie, nám pripravila herečka...

Sézamové pečené zemiaky
Rúru predhrejeme na 200°, zemiaky obielime a nastrúhame(alebo nakrájame) na tenké plátky. Olej zmiešame so...

Lieskovoorieškové sušienky
Ak nemáte lieskové orechy, môžete ich nahradiť vlašskými. Mne chutia s vlašskými orechmi ešte viac....

Papa a la Huancaína
Peruánska špecialita, ktorej krása doslova spočíva v jej jednoduchosti. Výborná ako príloha, aj ako...

Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs
Pôvodne bol tento syr „objaveny“ pri mestečku Mainz ale aj v Rýnsku a Hesensku ho radi jedávajú....

Zemiakovo-tekvicový prívarok s opečenými šampiňónmi
Nie som si stopercentne istá, ktorý druh tekvice som použila. V angličtine to je marrow 'tiger cross' ...

Krém zo stonkového zeleru s cícerom na masle
Ulietam si na veciach ktorých sa ľudia na Slovensku boja. Jedia ich prinajlepšom občas ale nekombinujú...

Palacinky z pohánkovej múky a ovseného mlieka
Ak je ovsené mlieko príliš husté, zriedime ho prevarenou vlažnou vodou (ja som použila 100...

Čatní po Slovensky RADULIENKE
V záhradke urodené rajčiny, rozrastená mäta, od sesternice takmer prezreté slivky, od výbornej kamarádky...

Hliva so seitanom
Chutná čerstvá hliva v kombinácii s kvalitnými cestovinami je delikatesa.

Zapekaný karfiol
Nielen mäsom je človek živý. Minimálne jeden deň v týždni máme zeleninové jedlo.

Tofu guľky
Inšpiráciu na tento recept mám odtiaľto z varechy (len ho už neviem nájsť :-( ). Podľa...

Cuketové placky s čerstvými bylinkami
Cuketu opláchneme pod vodou, osušíme a celú najemno nastrúhame do misky.

Paradajková nátierka bez sterilizovania
V období, keď paradajky dozrievajú a nestíhame ich konzumovať, prichádza na rad ich zaváranie....

Sladký cukinový závin zo zemiakového cesta
Už veľmi dávno som si nedopriala čosi sladké, tak som si dnes ráno privstala a urobila...