Foto: gordonko
.... pre hubárov jedny z najlepších húb, ktoré rastú ako jedny z prvých ...... dnes som ich jedol 1x, chutili Zobraziť celý popis.... pre hubárov jedny z najlepších húb, ktoré rastú ako jedny z prvých ...... dnes som ich jedol 1x, chutili a rozvoňali celú kuchyňu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
.... najskvôr musíme nájsť takýchto krásavcou
-
2
huby si opláchneme a pokrájame na drobno
-
3
pokrájané huby nasypeme na panvicu s trochou oleja a podlejeme troškou vody - ozaj máličko a huby vydusíme
-
4
ak máme vodu vyparenú - huby vydusené pridáme vajíčka ,osolíme a podla vlastnej chuti urobíme riedkú ,alebo hustú praženicu
-
5
nakoniec posypeme trochou petržlenovej vnaťky ... DOBRÚ CHUŤ
v akych podmienkach zvyknu rast?
)
IX/9/2014 Ja ju podľa chutí a okolností doplňujem, okrem soli a čMČK, aj čerstvo mletým jalovcom (borievkou) a zeleným trojbojom (petržlen, zeler, ligurček) a keď mám, tak aj medvedím cesnakom! Želám Ti pevné zdravie a hubárčeniu zdar!