
Hummus s tekvicou
Či už ho podávate s krekrami, hriankami, zeleninou alebo zeleninovými chipsami, tekvicový hummus vás...

Krémová zelerová polievka so smotanou
Výraznou bodkou na tejto polievke je dochrumkava opečená petržlenová vňať a petržlenový olej.

Zemiaková tofu omáčka
Tofu mame velmi radi, pripravujem jedla z nej casto, mam ich vyskusane a osvecili sa...

Zelený hrach s jačmeňom a brokolicou
Na oleji opražíme nakrájaný pór a zvyšnú nakrájanú zeleninu (okrem brokolice).

Tortička pre tatíčka
Tak prinášam Vám recept zo včerajšej spontánnej akcie. Myslím, že je jedno či oslavujete 10,...

Bezlepková palacinka plnená bryndzovým krémom s macerovanou hruškou
Tento recept milujem... Vymyslel som si ho počas nakrúcania MasterChef Slovensko priamo v štúdiu keď sme...

Šalát s chrumkavými cestovinami gnocchi
Netradičné spojenie zeleninového šalátu a pečených zemiakových cestovín gnocchi vytvára výborný ľahký obed či večeru.

Kefír/acidofilné mlieko z jogurtovača
Jogurt si pripravujem sama doma. Nie je s tým práca, je to lacnejšie a hlavne bez pridaného cukru....

Brokolica s ružovým hroznom preliata jogurtovou zálievkou
Netušila som, že kombinácia brokolice, ružového hrozna, jogurtu a syra (prípadne s orechmi) môže...

Šištičky s ovocným šalátom a mascarpone
Z múky, vajec, droždia, mlieka, rozpusteného masla a kryštálového cukru pripravíme cesto, ktoré necháme asi 20 minút kysnúť.

Zemiakovo-zeleninový šalát
Zemiakový šalát sa dá urobiť aj inak ako iba majonézová klasika. Jarné šaláty k tomu priam...

Zeleninová mix polievka so sherry
Kombinácia zeleniny často prináša nové chute a ja s mojou sa im nemienime brániť. Naopak u...

Zeleno-biele cestoviny
Rukolu umyte a osušte. Dajte variť vodu na cestoviny a keď začne vrieť, pridajte trochu...

Žihľavová praženica
Žihľava je veľmi zdravá bylinka, ktorá sa môže v kuchyni použiť rovnako ako špenát. Veľmi...

Ananásová salsa
Netradičná príloha k netradičným jedlám... U nás napríklad k ryži pilau s kuracími kúskami.

Slaný koláč s bryndzou a jablkami
Kuchára Michala Kardoša najviac baví pretvárať klasické známe jedlá, ktoré novým spôsobom prípravy či pridanými surovinami...

Karfiolová polievka s paradajkami, maslovou zápražkou a rýdzikmi
Tuhle polívku vařila maminka. Na závěr přidala ještě trošku krupek trhaných....

Ovocné müsli
Nevarené, nepečené - surové- výživné - lahodné - dodá energiu - neunaví- presne pre teba :-)

Slivkové pšeno
Dnešné raňajky - sladké a sýte :)... mňamka. Ospravedňujem sa, že chýba fotka, ale...

Tarte Tatin s mrkvou a fetou
Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.

Grilované broskyne s rukolou a mozzarellou
Z oleja, medu a citrónovej šťavy pripravte zálievku na šalát. Broskyne rozkrojte, vyberte kôstku...

Rizoto so štyrmi druhmi syra (risotto ai 4 formaggi)
Risotto ai 4 formaggi je klasický recept, ktorý spája to najlepšie z talianskej kuchyne: krémovú textúru ryže a intenzitu zmesi syrov, ako je parmezán, gorgonzola, kozí syr a ementál....

Dvojfarebná tekvica
Žltá a oranžová tekvica predstavujú prirodzený a pri správnom prístupe aj mimoriadne chutný spôsob, ako bojovať...

Jednozrnkový chlebík
Tento recept je veľmi chutný a zdravý. Jednozrnka je stará odroda pšenice, jedna z prvých...

Farro so stir fry zeleninou
Začneme varením farro. Do hrnca s 3 šálkami vody pridáme šálku farra. Varíme na miernom...

Raw špenátovo-hrášková
Hrášok namočíme do letnej vody, kým sa nerozmrazí, pridáme špenát. Zalejeme vodou pridáme štipku soli,...

Grilované ovocie s mascarpone
Melón nakrájame na hrubé kolieska (cca 1, 5 cm) a potom na štvrtiny. Broskyne rozpolíme a...