Foto: patroveckypitrs
Tato polievka je zdravá a dá sa jesť teplá, aj studená.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g |
|
250 g |
|
0,75 l |
|
70 g |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1/2 KL |
|
1 PL |
|
40 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
0,2 cl (rum) |
|
2 PL (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Ananás prelejeme cez sitko. Nálev si dáme do jednej misy s džúsom. Kúsky ananásu do druhej misy. Zeler očistíme a krájame na kocky na veľkosť ananásových. Citróny riadne umyjeme. Prerežeme na polky a šťavu z nich vytlačíme. Odložíme bokom šťavu a aj kôru. Cesnak a čili posekáme. Pór krájame na drobno.
- 2
Do hrnca jedného dáme zeler a kôru z citrónov. Zalejeme s litrom vody. Pridáme soľ, cukor,čili a za polievkovú lyžicu šťavy z citróna. Varíme od bodu varu 8 minút. To stačí zeler bude mäkký. Potom to prelejeme cez sito. Nálev odložíme a kôru z citrónov dáme preč. Kocky zeleru si pridáme do misy s kockami ananásu.
- 3
Do druhého hrnca 3,5 litrového dáme maslo s olejom zohriať. Na horúce pridáme krájaný pór podusíme 5 minút. Musí nám pór zmäknúť. Potom pridáme cesnak pomiešame. Ďalej na to dáme kocky zeleru a ananásu, podusíme asi 2 minúty. Zalejeme s džúsom, zmiešaným so šťavou z ananásu a vývarom zo zeleru. Ešte aj zvyšnu šťavou s citrónov a rum. Kto chce dá aj ryžu, ja to mám rád hustejšie tak dávam. Rozvaríme a varíme asi 4 minúty. Odstavíme zo sporáku a mixujeme tyčovým mixérom. Teraz dáme znovu na sporák na dve minúty, nech sa to všetko spojí. Máme hotovo.
- 4
Tuto polievku mám rád počas horúcich dni. Dá sa jesť tepla aj studená je osviežujúca a diétna. Želám dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu