Celer na tymiánu s vůní kokosu
Recept mi padl do oka na nějakém slovenském webu. Kdo tohle vymyslel, zlatou vařečku by...
Polévka řapíkatá se zázvorem a julienne mrkvičkou
Polévky mám ráda, jsou vždy něčím zajímavé.
Smrčkovcové risotto s kuracími prsiami
V lese som našiel po prvýkrát smrčkovce, tak toto mi prišlo ako vhodné využitie. (recept je...
Sterilizované feferónky s hrozienkami
Feferonky, celé papriky a očistený cesnak pomelieme. Pridáme ostatné suroviny a varíme od bodu zovretia...
Výborné paradajkové cupcakes s jahodovým prekvapením
Tieto paradajkové cupcake chutia naozaj vynikajúco. Sú vláčne, svieže a nikto by nikdy neuhádol z...
Hlivo-rezanečka
Jednoduchý a rýchli recept pre tých, čo rovnako ako ja každodenne zápasia s tým "čo si...
Arašidové cookies
Predhrejeme si rúru na 180 °C. Arašidy orestujeme 10 minút do zlatista, necháme vychladnúť a...
„Kokošky“ - šúľance
Tento recept som sa naučila od mojej babky ktorá mi ho poradila na popolcovú stredu.
Tvarohovo-syrový koláč so špenátom a paradajkami
Z hladkej celozrnnej (alebo obyčajnej bielej) múky, nasekaného vychladeného masla a 1 čl soli rukami rýchlo...
Krémová tekvicová polievočka
Onedlho vianoce ale čo tak ešte uvariť tekvicovú polievku? Jeseň bola bohatá. Je rýchla a veľmi...
Skordalia s fazuľovými lúskami
Skordalia je řecký dip k různým masům i zelenině. Řekové ji připravují z brambor, nebo...
Arašidové jablko
Ak máte chuť na rýchly sladký dezert bez pečenia, toto je ideálny recept. Milovníci arašidového...
Vegánsky plnený chlieb Juraja Hnilicu
Ako pripraviť výborný zapekaný plnený chlieb nám ukázal spevák a skladateľ Juraj Hnilica.
Tvarohová nátierka
Umyjeme a nakrájame si jarnú cibuľku, pridáme kozí tvaroh a maslo. Osolíme a okoreníme podľa...
Jogurtová pochúťka
Jogurt je celkom široko používaný a obľúbený v mnohých variáciách. Stále však nedokážeme doceniť využitie jeho...
Fašírky z tofu
Tofu s chilli a olomoucké syrečky postrúhame, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, drvenú rascu, ...
Polníčková (rukolová) křupavá tortila
Stačí málo a snídaně, svačina, večeře, pohoštění, příloha, jsou hotové.
Tŕňová koruna - zelenina v aspiku
Je to môj prvý pokus o aspik. Možno ho urobiť väčšie množstvo, uložiť do chladu,...
Šalát Adalbert
Tiež odpozorované z Varechy, všetko ostatné sú moje chúťky. Želatínu robím z vrecúška z...
Melónový šalát
Komerčný recept <br /> Šaláty sú ľahkým obedom, ktorý osvieži a nezaťaží telo, a preto sú...
Uighur Nan placky s cibuľkou a kuminom
Kashgar, oázové mesto na kraji púšte Taklimakan, je domovom Uighurov -turkického etnika moslimského vyznania, ktorí...
Snídaňové kynuté pečivo
Do mísy rozdrobíme droždí nebo nasypeme sušené, přidáme lžičku cukru, 3 lžíce mouky a trochu...
Polievka z maslovej tekvice s hubami shiitake
Všetku pripravenú zeleninu si očistíme a nakrájame.
Banánový chlebík so sladkým zemiakom
Mala som uvarené sladké zemiaky, ktoré som zmiešala s banánmi. U nás to bol „hit“,...
Letná polievka minestrone s bezlepkovou cestovinou
Na jar či v lete máme kopu mladej, čerstvej a zdravej zeleninky. My sme ju využili pri príprave fantastickej talianskej polievky minestrone....