Penne so sušenými bylinkami

martinis - fotkamartinis, 20. februára 2013
Penne so sušenými bylinkami
Foto: martinis

Voňavé penne so zmesou sušených byliniek, balzamikom, olivovým olejom a strúhaným syrom.

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

160 g
1 čl
1 čl
1 čl
1 čl
2 PL
3 PL
2 strúčiky
1/2 čl




Postup

  1. 1

    Iste poznáte ten pocit, keď sa spí tak dobre, vy sa nikam neponáhľate a z postele sa vykotúľate o deviatej. Kým absolvujete sprchu, kávu, raňajky a podobne je už jedenásť hodín a nieste hladní ani o tretej, kedy by sa patrilo niečo pripraviť si na obed. Vtedy padne vhod niečo ľahké, čo vám nezaberie veľa času, neskríži poobedné plány a navyše dobre chutí. Napríklad penne s bylinkami ;)

  2. 2

    Kým sa uvaria penne, bude všetko hotové, takže na prípravu tohto obeda nepotrebujeme viac než 10 minút. Do osolenej vriacej vody dáme variť penne, avšek trochu väčšie množstvo ako na zvyčajnú porciu - takých 160 g, zhruba 1,5 veľkej šálky.

  3. 3

    Kým sa penne varia, do malej misky nalejeme 3 lyžice olivového oleja, 2 balzamikového octu a malú lyžičku horčice. Pridáme bylinkovú soľ, mleté čierne korenie, dva pretlačené strúčiky cesnaku a po lyžičke sušenej pažítky, bazalky, tymiánu a oregana.

  4. 4

    Dôkladne vymiešame a touto bylinkovou zmesou zalejeme a premiešame scedené cestoviny. Povrch jemne posypeme postrúhaným syrom a čerstvou petržlenovou vňaťou, môžme podávať aj s cherry rajčinkami alebo šalátom. ľahký bylinkový obed do 10 minút :O)

Diskusia k receptu

duschko
Zaujimave cestoviny. Ukladam do KK. Si sikovny, s tou knihou ti drzim paste.
kata50
Jednoduché, rýchle...šikovné:-) Pošepkám ( iba tebe),že pri tých druhoch byliniek platí...menej je viac.
jody
A niekedy to -menej je viac- neplatí. Napríklad ja dávam do rajčinovej omáčky zmes oregáno, bazalka, tymián, majorán a šafrán. Kombinácia je vyskúšaná a perfektná.
izabella929
veľmi šikovný chlapec.-))) robíš úžasné jedlá,,,jednoduché a skvelé.-)
violeta
musim ta pochvalit @martinis , prave sme dovecerali, lahka a chutna vecera, inspiroval si ma, na olivovom oleji som osmazila cesnak, feferonky, prehriala cherry paradajky, premiesala s penne a navrch parmezan:-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia