Foto: eldina
chutné a zdravé, čo viac si želať?..:) ..(neviem odolať baklažánom, ked sú v v akcii / teraz napr. 0,85€/, potom už len zháňam Zobraziť celý popischutné a zdravé, čo viac si želať?..:) ..(neviem odolať baklažánom, ked sú v v akcii / teraz napr. 0,85€/, potom už len zháňam fajnové recepty)
príprava
na 190 °C
Suroviny
3 ks |
|
200 g (iný podobný syr) |
|
3 - 4 strúčiky |
|
3 - 4 PL |
|
podľa potreby jemne posekaná |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
trúbu predhriať na 190°C, baklažány umyť, končeky odrezať , baklažán prekrojiť na polovicu, cesnak očistiť a položiť na baklažán ..dať na plech, vystlaný papierom na pečenie.....po pol hodine pečenia baklažán dať von z trúby, cesnak odložiť, baklažán pokvapkať pár kvapkami olivového oleja a ešte cca 10 minút piecť..
-
2
medzitým si dať do choppera/či iný mixér/ feta syr, pažítku, upečený cesnak, petržlenovú vňať..baklažán po upečení nechať vychladnúť, stiahnuť z kože, všetko spolu vymixovať ...
-
3
aby mi baklažán skôr vychladol, stiahla som ho s papierom na pečenie z plechu, po chvíli stiahla kožu a nakrájala na drevenej doske...do "paštéty" môžte pridať aj pár kvapiek citrónovej šťavy, vlašské orechy, tahini pastu (vtedy pripomína hummus/ či sušené paradajky...vo fľaške mám paštétu, zaliatu trochou olivového oleja, takto vydrží v chladničke aj týždeň../aj ked u mňa asi nie/..:))
nádherná fotografia
(som rada, že ti tá lacná a chutná nátierka chutila, tiež som ju už robila viac x..našťastie mám aj priateľov, čo majú radi baklažán, takže ked je nejaké posedenie, toto si občas dáme)
------máš pohodovú foto, páči sa mi..:)
(mám nový job od mája, ledva som doma, snád v zime bude viac možné variť, lebo v lete sa mi ani moc nechcelo...aj sama si uvedomujem, aké resty tu mám)..:)
ale nemám na nič čas