Baklažánová paštéta s Fetou fotorecept

eldina - fotkaeldina, 17. marca 2014
Baklažánová paštéta s Fetou (fotorecept)
Foto: eldina

chutné a zdravé, čo viac si želať?..:) ..(neviem odolať baklažánom, ked sú v v akcii / teraz napr. 0,85€/, potom už len zháňam Zobraziť celý popischutné a zdravé, čo viac si želať?..:) ..(neviem odolať baklažánom, ked sú v v akcii / teraz napr. 0,85€/, potom už len zháňam fajnové recepty)

40 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Suroviny

3 ks
200 g (iný podobný syr)
3 - 4 strúčiky
3 - 4 PL
podľa potreby jemne posekaná
podľa potreby




Postup

  1. 1

    trúbu predhriať na 190°C, baklažány umyť, končeky odrezať , baklažán prekrojiť na polovicu, cesnak očistiť a položiť na baklažán ..dať na plech, vystlaný papierom na pečenie.....po pol hodine pečenia baklažán dať von z trúby, cesnak odložiť, baklažán pokvapkať pár kvapkami olivového oleja a ešte cca 10 minút piecť..

    Baklažánová paštéta s Fetou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    medzitým si dať do choppera/či iný mixér/ feta syr, pažítku, upečený cesnak, petržlenovú vňať..baklažán po upečení nechať vychladnúť, stiahnuť z kože, všetko spolu vymixovať ...

    Baklažánová paštéta s Fetou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    aby mi baklažán skôr vychladol, stiahla som ho s papierom na pečenie z plechu, po chvíli stiahla kožu a nakrájala na drevenej doske...do "paštéty" môžte pridať aj pár kvapiek citrónovej šťavy, vlašské orechy, tahini pastu (vtedy pripomína hummus/ či sušené paradajky...vo fľaške mám paštétu, zaliatu trochou olivového oleja, takto vydrží v chladničke aj týždeň../aj ked u mňa asi nie/..:))


Diskusia k receptu

tiginko
mňaam, toto mi určite bude chutiť! Tie vlašské orechy budú asi výborne ladiť. Vďaka za ďalší baklažánový, slniečko :-)
alex37
@eldina , baklažán ugrilovaný, už čakal na tvoj rcpt :-), prišiel práve včas :-)*****
elixir
Vyzerá perfektne :) Určite príde na radu.
denyany
To je dobrota! Len sa musím pozrieť po lacnejších baklažánoch, lebo dnes som videla za 2,2€/kg a to sa mi zdá veľa, aj keď boli krásne.:-)
luss44
baklažánovú nepoznám, musím vyskúšať. Vdaka za rcp.
tiginko
ahoj slniečko! Chcem ti poďakovať za tento recept, nátierka je perfektná, u mňa aj s čili papričkou a väčším množstvom pečeného cesnaku. Zaraďujem medzi obľúbené

eldina
@tiginko ahoj žabinka , to si ty fotila? odpadla som..
nádherná fotografia
(som rada, že ti tá lacná a chutná nátierka chutila, tiež som ju už robila viac x..našťastie mám aj priateľov, čo majú radi baklažán, takže ked je nejaké posedenie, toto si občas dáme)
------máš pohodovú foto, páči sa mi..:)
tiginko
hej fotila som mobilom, IPhone sa dá celkom slušne využiť na takéto účely, aj keď nie vždy to výjde. Musím občas pochváliť tvoj recept, potom aspoň nakukneš, dievča ;-)
eldina
@tiginko nie telefon-ale ty máš talent..:) skvele naaranžované...
(mám nový job od mája, ledva som doma, snád v zime bude viac možné variť, lebo v lete sa mi ani moc nechcelo...aj sama si uvedomujem, aké resty tu mám)..:)
ale nemám na nič čas




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia