
Kokosové mlieko za 5 minút a zo 4 ingrediencií
Táto zdravá, bezmliečna/bezlaktózová a vegánska pochúťka nie je z obchodu vôbec lacná, a pritom si...

Orechový lángoš
Po klasickom lángoši trocha zmeny nikdy nezaškodí :-) Orechy v ceste naslano, je jedna vynikajuca kombinacia. Odporucam,...

Pšenicový salát s fenyklem
Ojedinělý, vynikající salát nejen letních dnů. Jednotlivá množství záleží na chuti.

Kelové čipsy a pečený hrachor
Nedávno mi v noci prišiel link na kelové čipsy, nelenila som a hneď som si ich...

Posledné dotyky leta
Ešte z posledných síl sme popratali zvyšnú úrodu a zo všetkých domácich surovín som pripravila chutnú cestovinovú...

Paradajková polievka
Hovoril som si, že paradajková polievka sa dá spraviť určite aj na iný spôsob ako ju...

Paradajkovo-avokádový ,,tatarák,,
Zavoniate dobrú paradajku a hneď sa mysľou vrátite k starkej na dvor. Do čias, keď...

Cukina s tofu
Tento recept je môj vlastný, a keďže manžel má rád jedlá zo zeleniny čo ešte nevidel...

Chlebová polievka s kelom
Oprasila som z policky velmi staru kucharsku knihu od Ludmily Dullovej-Horeckej: Kuchyna starej mamy a padla mi...

Cvikloto s grilovaným tofu
Surovú cviklu umyjeme od prípadnej nečistoty a dáme variť do menšieho hrnca s vodou (pozor, cviklu...

Zapekané rajčinové hrnčeky
Keďže bryndza je veľmi zdravá, pomáha pri zažívacích problémoch a rednutí kostí, je zdrojom vápnika...

Seitanové roládky s tymiánom
Seitan pripravený z 1 kg hladkej múky (viac o príprave seitanu http://varecha. pravda. sk/recepty/rolada-z-domaceho-seitanu/11821-recept. html ) vytvarujeme...

Papriková nátierka
Tento recept mám od svojej mami, keďže je sezóna zeleniny tak tento recept je aktuálny...

Orechové sušienky
Približne 32 ks. Na namáčanie (čo je úplne voliteľné) som použila roztopenú 85 % tmavú čokoládu...

Balkánska cuketová polievka
Očistenú a umytú cibuľu nakrájame nadrobno a vložíme do studeného oleja. Pridáme 2 PL vody a štipku soli. Chvíľu...

Rýchla mňamka
V našej domácnosti máme veľmi radi lečo. Raz sme doňho skúsili pridať tofu. výsledok nás...

Jarné kuriatka na lúke
Pridávam ako veselú jarnú inšpiráciu na plnené vajcia, ktoré môžu obohatiť milé pohostenie. Len tak...

Krémové špagety s hubami a kimchi
Nakrájaný pór a fenikel orestujeme na oleji niekoľko minút.

Pečený zeler s kôprovou omáčkou
Na krutóny vymiesime z uvedených surovín vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto ešte raz...

Jednoduchý paradajkový šalát s bazalkou
Cherry paradajky dvoch farieb urobia z tohto jednoduchého šalátiku aj potešenie pre oči.

Ružičkový kel pečený s batatom
Ružičkový kel je jeden z najbohatších rastlinných zdrojov vitamínu C. Okrem toho pomáha pri detoxikácii organizmu....

Glad šalát s tofu
Extra porcia zeleniny v atraktívnom prevedení s opečeným údeným tofu, balzamikovou zálievkou a domácim celozrnným chlebíkom....

Kysnuté pečivo plnené slanou tvarohovou plnkou
Výborné slané pečivo s veľmi chutnou a jednoduchou plnkou. Hodí sa do práce, na desiatu...

Karí s tekvicou
Jesenné jedlo na zahriatie. Chute spolu krásne ladia jemne sladká chuť hokkaida s krémovou chuťou kokosového...

Chlebíček na rozlúčku s Des Moines
Určite budete súhlasiť, ak sa opätovne vyznám z lásky k vlastnoručne pripravenému a v domácej, ...

Rastlinná praženica v tortille
Pripravte si rastlinnú praženicu s čerstvou cibuľkou a zapečte ju do chrumkava v tortille.

Sójove tofu špagety
Sójové rezance zalejeme horúcim bujónom a necháme napučať. Medzitým si nakrájame tofu na malé kocky a...

Šalát proti pliagam jesene
Imunitu dokáže zvýšiť aj varecha. Hlavne, keď ňou poctivo zamiešate tento šalát.

Domáce müsli
Vo veľkej miske si pomiešame ovsené vločky s maslom, medom, cukrom, orieškami (podľa vašej...

Zemiakovo-zelerová kaša so šampiňónmi a s cukrovým hráškom
Zeler a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Uvaríme domäkka. Scedíme, pridáme trochu mlieka...

Calzone s brokolicovou plnkou
U nás doma všetci milujeme taliansku kuchyňu, dnes sme si ju užili vo výbornej ľahkej...

Mňamková paradajková polievka
Paradajková polievka nám veľmi chutí s malými obmenami ju robím pomerne často.

Obed na zeleno
Na zeleno len preto, ze zelena farba prevlada. Ja som pouzil teraz spenatove cestoviny (spagety),...

Ovseno-syrová haruľa
Pre milovníkov ovsených vločiek. Niekto robí ovsené fašírky, my uprednostňujeme tento spôsob. Výborná na studeno aj...