Je to polievka ktorá sa v našej domácnosti volá šajtľava.Varievam ju hlavne v zime z čerstvo vykvasenej kapusty.
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do vody dáme variť zemiaky pridáme soľ,rascu.Očistíme si jednu cibuľu a nakrájame len tak v ruke do polievky.Necháme chvíľu povariť.
- 2
Ked su zemiaky uvarené na polovicu pridáme kyslu kapustu. Z hladkej muky si urobíme cesto.Z cesta natrháme kusky tzv.hrčky pridáme do polievky necháme povariť.
- 3
Do kastrolika nalejeme olej nakrájame cibuľu pridáme hladku muku necháme popražiť. Odstavíme zo šporáka a pridáme mletu papriku vlejeme do polievky necháme povariť a dochutíme. Kto chce tak pridá vegetu,ale nie je to potrebné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu