Foto: gordonko
tento recept som videl u mojho kamaráta, dovtedy som neveril , že prhlava Zobraziť celý popistento recept som videl u mojho kamaráta, dovtedy som neveril , že prhlava - kopřivy sa dajú jesť ,aj ked o jej zdraviu prospešných látkach niet pochýb
5 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
prichystané suroviny
-
2
mladé žihlavové listi lahko sparíme horúcou vodou a hneď ich vyberieme
-
3
pokrájame si ich na menšie kúsky a trochu vyžmíkame
-
4
žihlavové listy pridáme k vajíčkaám
-
5
osolíme a vymiešame na praženicu
-
6
ozdobiť môžme jarnou zeleninkou DOBRÚ CHUŤ
... mam tu asi 30 - 40 receptou v ,,archive ,, ...... čakal som sním na jar no ked som zbadal ten recept zo žihlavou tak som pridal aj ten môj .... nech sú pokope
..... ktovie prečo chodí do toho lesa ????
je to tak: žihľava zelená=maškrtu znamená..prli iba čerstvá...možno robiť všetky jedlá-ako so špenátom...my -napr.-obohacujeme teraz na jar staré zemiačky žihľavou-do hrnca na dno žihľava-na ňu zemiačky-zaliať vodou-obvykle uvariť-scediť-vymiešať zemiačky so žihľavou-omastiť maslom-a je to...ale záhrada aj okolie je ešte pod snehom..to ešte potrvá-až b ude žihľava prvá...!!!
žihlave sa vtedy darý
pozor prhlý, pozor daj
dohrnca ju spariť daj
potom narež pokrájaj
na škupinky pozor daj
trochu masti roztop rýchlo
od korenia sa Ti kýchlo
osol vajcia pomiešaj
na žihlavu rýchlo daj
odkroj sebe čerstvý chleba
ktomu už Ti nič netreba
možno ešte šálku kávy
ja mam radšej mlieko z kravy
básnenia je veru dosť
čo nespravím pre @radost
pekný deň