
Holé zadočky v tráve
Toto jedlo sa naozaj tak vola... Samozrejme, v holandskom preklade... Pri troske fantazie vidite na obrazku,...

Chlieb a langoše z jedného cesta
Možno recepty na chlieb vám už určite lezú von krkom ako sa vraví... :) ešte sa chcem...

Tapiokový dezert
V tomto chutnom dezerte sme použili tapiokové perly. Tapioka je vhodná nielen pre alergikov, ale...

Celozrnný špenátový koláč s bryndzou
Bryndzou v našich moderných kuchyniach často opovrhujeme, ale ja som za rovnosť pre všetky syry! A...

Sušienky z vločiek a banánu
Ahojte, konečne som našla bezlepkové vločky a teraz si ich užívam na všetky spôsoby. A...

Medvedia nátierka
Ako prvé som dala uvariť vajíčka, aby vychladli. Na tanieri som vidličkou popučila balk. syr,...

Börek z panvice z tenučkého cesta
Výborný syrový börek z veľmi tenučkého cesta. Zvnútra mäkučký a zvonka pekne chrumkavý....

Rýchle cestoviny s hubami
Keď treba urýchlene servírovať na stôl obed či večeru, zachránia vás tieto rýchle cestoviny s hubami a s vynikajúcou chrumkavou posýpkou....

Zapekané vajcia na zelenine
S tymto jedlom som sa po prvy krat stretol v mexicu. Bolo osviezujuce, lahke a...

Bezlepková perníková bábovka
Z pohánkovej múky, bez mlieka a vajec. Je vynikajúca, nadýchaná a voňavá po perníkovom...

Pasta e fagioli alla napoletana - upravená verzia
Tento recept som odkukala v telke od talianskeho kuchára Emanuele Ridi... kúšťok som ho upravila, tým,...

Bramborovo-houbové krokety
Tak si říkám, že jsem tady dlouho nebyla a tak bych to trochu napravila. Snažím...

Parená zelenina
Ak potrebujete rýchly, chutný a zdravý obed do 20 minút a máte k dispozícií parný prístroj...

Karfiol s červenou šošovicou a sezamom
Ľahké zeleninové jedlo, pristane k ryži, ale chutilo by aj samotné.

Shakshouka so špenátom a s fetou
Shakshouka je pôvodom severoafrický recept, ktorý sa stal svetovým vďaka jeho pôvabnej jednoduchosti. Vhodné aj...

Zapekaná brokolica s mandľami
Brokolica zapekaná so zemiakmi, syrom a voňavými chrumkavými mandľami po taliansky.

Vietnamské jarné rolky podľa Martina Nikodýma
Známeho moderátora Martina Nikodýma baví ázijská kuchyňa. Rád si napríklad pochutná na takýchto rolkách.

Šalát z valeriánky s mozarellou, cherry paradajkami a cibuľou
Tento jemný, zdravý, ľahký a osviežujúci šalát sme mali na večeru.

Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré
Cukety umyjeme a nakrájame pozdĺžne na plátky

Pečené zemiaky
Pečené zemiaky sú vhodné ako samostatné jedlo, alebo ako príloha k mäsu.

Baklažánová nátierka
Baklažán vcelku popicháme vidličkou, položíme ho nad rozpálený gril (resp. otvorený oheň). Opečieme ho...

Praženica s bryndzovo-skyrovým krémom
Zdravé, rýchle a jednoduché raňajky bohaté na bielkoviny. Praženica s tradičnou slovenskou bryndzou a islandským...

Vidiecke raňajky a večera podľa Jána Kurica
Líder hudobnej kapely Vidiek Ján Kuric ukáže, aké robí každý deň raňajky svojej manželke. A...

Kokosovo-čokoládový koláčik
Tento recept pochádza z jednej austrálskej knižky. Túto knihu som si kúpila hlavne preto, lebo...

Grilované marinované tofu so sezamom
Quinou preplácheme teplou vodou, potom ju varíme vo vriacej vode približne 15 minút na miernej teplote....

Pórovo-špenátový prívarok bez múky
V litri vody varime cibulu, nakrajane zemiaky, bobkove listy a rascu.

Šalát starých Vikingov
Šalát z červenej repy, jabĺk a ementálu zaliaty citrónovou šťavou.

Vyprážané platano banány
Toto jedlo ma naucila svagrina, manzelova sestra. V urcite dni sa u nich doma neje...