Foto: receptyodveron
BEZ LEPKU, MLIEKA. Rýchle, zdravé a teplé raňajky!
1
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pre bezlepkovú verziu odporúčam použiť pohánkové vločky alebo si zadovážiť špeciálne bezlepkové ovsené vločky dostupné v bio a vegan obchodoch. V hrnci si najprv na sucho opražíme vločky a po chvíli ich zalejeme mliekom. Pridáme lyžičku škorice. Varíme a miešame až kým nám kaša nezhustne. Keď je hotová, odstavíme ju z ohňa. Na suchej panvici si opražíme vidličkou roztlačený banán. Keď banánové pyré začne mať lepivú konzistenciu, primiešame ho do teplej kaše. Podávame s ľubovoľným čerstvým alebo sušeným ovocím a orieškami podľa chuti. Veľmi dobrou kombináciou sú jahody a mandle. Dobrú chuť a veľa energie do dňa!
V samotnom recepte je pouzite len rastlinne mlieko.