Rýchla ranná ovsená kaša

receptyodveron - fotkareceptyodveron, 5. marca 2016

BEZ LEPKU, MLIEKA. Rýchle, zdravé a teplé raňajky!

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

1/2 hrnček (pohánkové)
1 hrnček
1 ČL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pre bezlepkovú verziu odporúčam použiť pohánkové vločky alebo si zadovážiť špeciálne bezlepkové ovsené vločky dostupné v bio a vegan obchodoch. V hrnci si najprv na sucho opražíme vločky a po chvíli ich zalejeme mliekom. Pridáme lyžičku škorice. Varíme a miešame až kým nám kaša nezhustne. Keď je hotová, odstavíme ju z ohňa. Na suchej panvici si opražíme vidličkou roztlačený banán. Keď banánové pyré začne mať lepivú konzistenciu, primiešame ho do teplej kaše. Podávame s ľubovoľným čerstvým alebo sušeným ovocím a orieškami podľa chuti. Veľmi dobrou kombináciou sú jahody a mandle. Dobrú chuť a veľa energie do dňa!

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Ospravedlňujem sa, asi som mala do nadpisu napísať: bez živočíšneho mlieka, aby nevznikali nedorozumenia. V žiadnom zo svojich receptov nikdy nepoužívam živočíšne mlieko, no často ho nahrádzam rastlinnými mliekami. Ako najlacnejšiu alternatívu odporúčam mlieko ryžové, ktoré pri príprave tohto receptu veľmi dobre poslúži.

Pridaj komentár k receptu: