Foto: elixir
Mám veľmi rada cesnak a rada ho aspoň trošku cítim v každom jedle, kde pasuje. Dnes som s ním zapiekla tieto žemličky, ktoré šli Zobraziť celý popisMám veľmi rada cesnak a rada ho aspoň trošku cítim v každom jedle, kde pasuje. Dnes som s ním zapiekla tieto žemličky, ktoré šli ako chrumkavá príloha ku krémovej polievke. Nie je to žiadny ohromujúci recept, skôr trošku na inšpiráciu.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Nachystáme suroviny - strúčiky cesnaku očistíme.
-
2
Žemle rozkrájame na plátky, a dáme piecť v predohriatej rúre na 200°C na 3 minúty. Medzitým prichystáme cesnakovú zmes - do misky pretlačíme cesnak, pridáme petržlenovú vňať a korenie, soľ, zalejeme olejom a dobre zamiešame.
-
3
Po vybratí chlebíkov z rúry ich potrieme touto zmesou a dáme piecť na ďalších 5 minút.
-
4
Po vybratí z rúry ešte teplé podávame k teplej polievke. Dnes som varila podľa Timary Hráškovo-pórkovú krémovú polievku.
@paploska ďakujem, s tým foto si ma veľmi potešila, snažím sa zlepšiť sa :)
Robila som obdobné s avokádom plus citrón. Moje 5x* a kk pre teba:-)
@kukulienka71 @jerica :)