Cesnakové pečivo ako príloha fotorecept

elixir - fotkaelixir, Berlín, orig. Žilina, 5. januára 2014
Cesnakové pečivo ako príloha (fotorecept)
Foto: elixir

Mám veľmi rada cesnak a rada ho aspoň trošku cítim v každom jedle, kde pasuje. Dnes som s ním zapiekla tieto žemličky, ktoré šli ako chrumkavá príloha ku krémovej polievke. Nie je to žiadny ohromujúci recept, skôr trošku na inšpiráciu.

2-3
porcie
5 minút
príprava
8 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
2 strúčiky
4 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nachystáme suroviny - strúčiky cesnaku očistíme.

    Cesnakové pečivo ako príloha (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žemle rozkrájame na plátky, a dáme piecť v predohriatej rúre na 200°C na 3 minúty. Medzitým prichystáme cesnakovú zmes - do misky pretlačíme cesnak, pridáme petržlenovú vňať a korenie, soľ, zalejeme olejom a dobre zamiešame.

    Cesnakové pečivo ako príloha (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vybratí chlebíkov z rúry ich potrieme touto zmesou a dáme piecť na ďalších 5 minút.

    Cesnakové pečivo ako príloha (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vybratí z rúry ešte teplé podávame k teplej polievke. Dnes som varila podľa Timary Hráškovo-pórkovú krémovú polievku.

    Cesnakové pečivo ako príloha (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
jednoduché a výborné, stačilo by mi to ako večera k horúcemu čaju
výborná inšpirácia, tiež máme radi cesnak, robíš chúťky :)