Foto: tizian1cat
Nejako už mi tá ranná klasika -chlebík, maslo, šunka -začala liezť na nervy...alebo radšej na žalúdok? Na balkóne na mňa škúlili také postaršie šampiňóny, Zobraziť celý popisNejako už mi tá ranná klasika -chlebík, maslo, šunka -začala liezť na nervy...alebo radšej na žalúdok? Na balkóne na mňa škúlili také postaršie šampiňóny, tak som sa rozhodla pre zdravý experiment. Farba nátierky síce nie je dych vyrážajúca, ale chuť áno.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Očistíme si šampiňóny, oddelíme klobúčiky od nožičiek, všetko spolu uložíme na plech alebo do ohňuvzdornej keramickej nádoby.
-
2
V malej miske si zmiešame pretlačený cesnak, posekanú petržlenovú vňať a olivový olej.
-
3
Pokvapkáme touto zmesou šampiňóny a dáme na 15 minút do trúby pri teplote 170st.C.
-
4
Necháme upečené šampiňóny dobre vychladnúť.
-
5
Dáme ich do hlbšej misy, pridáme nátierkové maslo, soľ a mleté čierne korenie a ponorným mixérom vymixujeme na homogénnu zmes. Pridáme nakrájané sušené paradajky. Znovu dobre vymixujeme.
-
6
Podávame na chlebíkoch, krekroch alebo na cesnakovej hrianke...:-)))
Diskusia k receptu