Nátierka z pečených šampiňónov fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 14. januára 2011

Nejako už mi tá ranná klasika -chlebík, maslo, šunka -začala liezť na nervy...alebo radšej na žalúdok? Na balkóne na mňa škúlili také postaršie šampiňóny, Zobraziť celý popisNejako už mi tá ranná klasika -chlebík, maslo, šunka -začala liezť na nervy...alebo radšej na žalúdok? Na balkóne na mňa škúlili také postaršie šampiňóny, tak som sa rozhodla pre zdravý experiment. Farba nátierky síce nie je dych vyrážajúca, ale chuť áno.

20 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
2 strúčiky
 hrsť
2 PL
250 g ,bez príchute
5 ks




Postup

  1. 1

    Očistíme si šampiňóny, oddelíme klobúčiky od nožičiek, všetko spolu uložíme na plech alebo do ohňuvzdornej keramickej nádoby.

    Nátierka z pečených šampiňónov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V malej miske si zmiešame pretlačený cesnak, posekanú petržlenovú vňať a olivový olej.

    Nátierka z pečených šampiňónov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokvapkáme touto zmesou šampiňóny a dáme na 15 minút do trúby pri teplote 170st.C.

    Nátierka z pečených šampiňónov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme upečené šampiňóny dobre vychladnúť.

    Nátierka z pečených šampiňónov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme ich do hlbšej misy, pridáme nátierkové maslo, soľ a mleté čierne korenie a ponorným mixérom vymixujeme na homogénnu zmes. Pridáme nakrájané sušené paradajky. Znovu dobre vymixujeme.

    Nátierka z pečených šampiňónov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame na chlebíkoch, krekroch alebo na cesnakovej hrianke...:-)))

    Nátierka z pečených šampiňónov (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tizian1cat
miska, tak pod! Poslem ti lietajuceho bígla miesto letenky..:-)))Nevies náhodou ako je to s jedlostou citrónových listov? Mám to v jednom recepte, doma mam vlastny citronovnik-aj rodil citrony, len sa bojim, nech nas vsetkych neotravim tymi listami!?
pivonka
Veľmi dobre chápem tvoju potrebu zmeny chute. Tiež ju mám a preto sľubný recept ukladám.
michsamant
ej veru neviem ci su listy citronovnika jedle, nepocula ani necitala som o tom
tizian1cat
@honestka.d íííky, si poklad, mne sa to nepodarilo vygooglit, ale kedze písu, ze at least they are not toxic, asi urobím zelené curry bez listov, díky kocky, ste zlaté..:-)))
lucylee
super nátierka, no my používame lime leaves, máme sušené aj mrazené, doniesla nám ich kamoška z Thajska, ona ich asi kúpila v nejakom obchode s thajským jedlom, takže by mali byť jedlé aj lemon leaves
modrykamen
Veru, pre zmenu jednotvárnosti je to vynikajúci recept. Tiež najradšej nátierky na raňajky. Skúšal niekto nátierku zo sušených hríbov? Tých mám ešte v špajzi dosť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia