Jednoduchá polievka

perinbabba - fotkaperinbabba, 5. októbra 2013

Ani neviem ako som k tejto polievke prišla. Niečo som si pamätala, niečo som si vymyslela a viď ho :-) miluje ju celá moja Zobraziť celý popisAni neviem ako som k tejto polievke prišla. Niečo som si pamätala, niečo som si vymyslela a viď ho :-) miluje ju celá moja minirodinka :-)

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na oleji upražíme cibuľku "do sklovita". Pridáme na drobno nakrájaný cesnak (ja nepoužívam lis na cesnak - nechce sa mi ho potom umývať). Chvíľočku (kým nezačne voňať) ešte popražíme. Posypeme lyžicou hladkej múky a miešame kým trošku zhnedne. Zalejeme vodou, pridáme soľ, korenie, rascu a červenú papriku.

  2. 2

    Zakryjeme a veselo ideme prehľadávať chladničku a špajzu, čo by sme tam ešte mohli pridať. V tomto okamihu je to už na plnej fantázii :-) Mne sa podarilo nájsť : zemiaky, mrkva, petržlen, zeler, cuketa. Ošúpeme, nakrájame na drobno a šup ho do polievky. Keď je zelenina mäkká, pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a ešte chvíľu povaríme.

  3. 3

    Aj teraz by sa hodil dať ešte cesnak, no môj drobec ho moc nemá rád :-( Okrem polievky si vychutnáme aj ovácie rodiny :-)

Diskusia k receptu

evanaaa
Klasická zeleninová polievočka, iste dobrá....ale píšeš, že :...a teraz by sa hodil ešte dať cesnak....ale veď si ho už dala, celkom na začiatku, nie?
perinbabba
Dala, no keď ho dáš nakoniec tak ho v polievke cítiť ... a to už mladý pán nemá rád :-)
evanaaa
Aha, tak on sa varením akože trochu stratí, nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia