
Indická vejce
Recept mám dlouhé roky z jedné indické kuchařky. Vejce jsou vynikající, příprava jednoduchá, kari...

Kokosový krémeš
Do preosiatej hladkej múky pridáme postrúhaný rastlinný tuk, práškový cukor, vajce, kakao, prášok do pečiva, mlieko...

Zapekané palacinky so špenátom
Veľmi chutné, rodinka mi to schválila :) Namiesto špenátu sa dá použiť aj šťava (štiav lúčny).

Moja cesnačka
Túto cesnačku som si vymyslela v jeden studený októbrový večer, keď som nevedela čo si dať...

Zemiakový šalát s tuniakom, olivami a paprikou
Zemiakové šaláty sú všeobecne veľmi obľúbené, pretože sú väčšinou sýte a vždy veľmi chutné. Dnes...

Vianočná šunka
Najjednoduchšia príprava udenej šunky na Vianoce, alebo aj cez bežný rok, recept mám od kamarátky,...

Párková nátierka
Túto nátierku jednoducho milujeme :-) Jednoduchá , rýchla a hlavne chutná ...

Banánové muffiny s mascarpone krémom
recept podľa Giada De Laurentiis, je naozaj vynikajúci :)

Rýchla, letná verzia pikantného mexického gulášu
Tento guláš varievam s údeným bravčovým kolenom (a ešte aký skvelý je, keď sa pripravuje vonku...

Cestoviny quattro (duo) formaggi z dvoch druhov syra
občas mávam také chvíľky, kedy úplne streštene nakupujem potraviny na niečo čo nevarievam často. hrozne...

Poğaça/Poača so syrom a zeleninou
Kombinácia syr, paprika a paradajky v kysnutom ceste :-)

Nutellové srdce z lístkového cesta
Veľmi rýchly a efektný recept na sladkú pochutinu z lístkového cesta.

Bravčové kapsy s kyslou kapustou
Najprv si nakrájame hrubšie rezne a ostrým nožom v nich urobíme taštičky. Slaninu nakrájame na kocky...

Vyprážané plnené rebierko
Tento recept vznikl zcela spontánně. Při pohledu na krásně naporcovaný kotlet s kostí jsem popustil uzdu...

Jednoduché lososové kotvičky
Tento recept som si vymyslela sama :) Je naozaj veľmi jednoduchý a chcela by som sa s...

Vianočná čokoládová torta
Táto torta je veľmi jednoduchá, len sa dlhšie pečie, je z knihy Vianoce s Nigellou....

Letno a ľahko
V takýchto horúčavách padne dobre na obed či večeru niečo, čo nezaťaží žalúdok, ale predsa...

Orange Julius, osviežujúci koktailový napoj
V roku 1926 muž menom Julius Freed otvoril stanok s predajom čerstvo-pomarančovou, oranžovou-šťavou v centre Los...

Bažant s omáčkou z portského vína
Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Na pekáč dáme dostatočne veľký kus alobalu a vymastíme ho...

Huspeninová saláma pre štíhlu líniu
Huspenina sa pripravuje na nmoho iných spôsobov. toto je jeden spôsob ako si ju ja...

Kuracie prsia na grile
Ešte potrebujeme: špajle . Ako prvé, by som vám odporučila namočiť špajle do vody, aby pri...

Zemiaková polievka s kukuricou
Dnes som ju robila prvý krát a viem, že nie posledný, je veľmi chutná, ...

Švajčiarske syrové rösti so zelenou špargľou
Neručím za to, že sú to 100%-ne pravé švajčiarske rösti, ale snažil som sa dodržať...

Maslový venček
Keď ho raz upečiete, budete ho musieť robiť stále. Cesto je jemné a vyjde toho fakt veľa....