Foto: mariamka
Išla som dnes zarobiť kysnuté cesto, že po týchto mäsochistických hodoch si dáme niečo sladké. Už-už som tam chcela naliať mlieko, ale keďže máme Zobraziť celý popisIšla som dnes zarobiť kysnuté cesto, že po týchto mäsochistických hodoch si dáme niečo sladké. Už-už som tam chcela naliať mlieko, ale keďže máme doma dosť jabĺčok a šťavnatých, nastrúhala som tam tie. Navrch, samozrejme jablká, len chcelo to niečo k nim. V chladničke zíval nudou naložený zázvor, prišlo mi to ako dobrá kombinácia.
porcií
na 220 °C
Suroviny
2,5 - 3 dl (podľa šťavnatosti jabĺk) |
|
21 g |
|
1 bal |
|
2 ks |
|
2 - 3 PL (alebo maslo) |
|
štipka |
|
Náplň: | |
3 ks |
|
2 - 3 PL |
|
Poleva: | |
2 - 3 PL |
|
1 bal |
|
Postup
-
1
Jednoduché kysnuté cesto. Ani ho netreba nejako trápiť, stačí spracovať. Vážne to ide iba s tými jablkami.
-
2
Plech vyložíme papierom, poolejujeme, cesto roztlačíme prstami, skoro, ako keď robíte pizzu, môj plech má 33x33, bolo to akurát.
-
3
Kým robíme náplň, plech šupneme do rúry na 50° C, cestíčko si oddýchne a podrastie. Medzitým pokrájame jablká a zázvor.
-
4
Ja som použila tento výrobok. V tomto stave je naozaj pikantný, ale v koláči sa takmer stratil, takže nebojte sa dať aj viac.
-
5
Cesto som posypala detskou krupicou. Navrstvíme jablká. Pečieme cca 30-35 min. na 220 °C podľa vlastnej rúry.
-
6
Medzitým si roztopíme maslo a pridáme škoricový cukor.
-
7
Horúci koláč natrieme touto zmesou a zakryjeme alobalom.
-
8
Verím, že už sa nemôžete dočkať, vonia to úžasne. Ale tých 10 minút snáď stojí za to :) Koláč je výborný, cesto vláčne a jemné, zázvor len sem-tam cítiť, nabudúce dám určite viac. Dobrú chuť :)
Kysnuté koláče moc nemusím, ale toto vyzerá veľmi lákavo. A nedalo by sa prosím ponatierať jablká tou patlaninou už pred pečením? To by sa tak pekne vpilo/vsiaklo/vpieklo do nich... mňam
do cesta nemusím dať mlieko..ani vodu..nahradiť jablkami..??
a robiť ako s klasikou kysnutou..??to si kde ..??
naozaj..??
@askadaniela praveze rychlovka
@tiginko urcite islo, je to o risku, co mam ja rada :)
@radost sak nesaliem, foto svedci, verim, ze jak basnis, tak varis
@terinka55 urcite aj cerstvy, ma sa rad so sladkym, improvizuj a podel sa
touto cestou dakujem aj @redakcii adminkam Sona a Andrea, robia zasluznu pracu
aha, zázvor, tak to pre toto scete podnikať, jedna steaky, hangery, druhá koláče. Chleby, pečivo by ste nebrali do ponuky? Myslim, že nesklamem :-)
@havino ty nesklames nikdy :) veru tak, jablka s jablkami,, myslis, ze u nas sa zjedia, ked len tak lezia na stole? figu borovu, ale v kolaci to uz hej, do rana ho nebolo... ani neviem, na co moj ten zazvor kupil, tak ho pomaly chosnujem, trenujem :))
darmo beriete fľašku..darmo chlebíkov luxusných a pečiva plnú tašku..ak nebude Radosť s vami..bude smutno..verím-že písať žiadosť není nutno..!!
:-)
zahuláka si tiež..milá moja devečko..
budeme k tomu jesť..aj piť..jednoducho = radosť žiť..
si správna kamoška..
konečne je tu tá správna vareškárska atmoška..:-)
baby, vy nemate chybu :-)))
@mariamka , chce to tú pesničku, chce, pre začiatok :-) nech nám to dalej takto na vareche varí, pečie, spieva, rýmuje a tancuje
tak uz mame pekarku, cukrarku, barmanku, DJ, animatora netreba, tiginko to zvladne, este nejaky sponzor by sa sikol
@afataga , organizovat, to je moje, pani sefkucharka :) sponzorovi davam 10 minut, inak bude urceny
Tak som si povedal. Čo som ja horší aby som to nezvládol. Tu je výsledok. Samozrejme trošku som to prepískol s výškou cesta a to by som nebol ja aby som to ešte niečím "nesprznil", tak som pridal hrozienka ale snáď mi to odpustíš. Tá chuť jabĺk a zázvoru nemá chybu. Všetkým vrelo tento rcp. odporúčam. Uložené v KK a máš u mňa pochvalu a 5*. Ďakujem a pekný večer Ti prajem.