Jahodové parfé fotorecept
Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 19. júna 2014
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 19. júna 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajce spolu s cukrom zohrejeme na 70 °C a šľaháme do vychladnutia.- 2
Pridáme jahodové pyré a našľahanú smotanu.
- 3
Krémom naplníme silikónové formy a dáme zamraziť, kým krém úplne nestvrdne. Pred servírovaním môžeme ozdobiť čokoládou a čerstvým ovocím.- 4
Vareškov slovník: Parfait (parfé) je dezert, predchodca moderných zmrzlín. Je to varený krém zo žĺtkov, bielkov, smotany a cukrového sirupu dochutený napríklad vanilkou či čokoládou, ktorý sa po vychladnutí zmrazuje.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu