Jahodové parfé fotorecept

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 19. júna 2014
Jahodové parfé (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
150 g
150 g
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1



    Vajce spolu s cukrom zohrejeme na 70 °C a šľaháme do vychladnutia.

  2. 2

    Pridáme jahodové pyré a našľahanú smotanu.

  3. 3



    Krémom naplníme silikónové formy a dáme zamraziť, kým krém úplne nestvrdne. Pred servírovaním môžeme ozdobiť čokoládou a čerstvým ovocím.

  4. 4

    Vareškov slovník: Parfait (parfé) je dezert, predchodca moderných zmrzlín. Je to varený krém zo žĺtkov, bielkov, smotany a cukrového sirupu dochutený napríklad vanilkou či čokoládou, ktorý sa po vychladnutí zmrazuje.

Diskusia k receptu

jujoska
nieco tu nesedi, pochybujem, ze ta hmota, ktora sa pridava na druhom obrazku je jahodove pyre. Podla mna to patri k vyrobe cokoladoveho parfait. Zase jeden dokonaly recept od odbornikov
redakcia
Ospravedlňujeme sa, fotografia k bodu č. 2 bola zrejme nesprávne dodaná od fotografa.