Foto: niks
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
7 ks |
|
250 g |
|
70 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
3 PL |
|
2 ČL |
|
Plnka: | |
130 g |
|
150 g |
|
500 g |
|
2 bal |
|
2 PL |
|
|
|
20 g |
|
Na potretie: | |
300 ml |
|
2 bal |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a so zmäknutým maslom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
- 2
Do tuhého snehu pridáme vymiešané žĺtky, polohrubú múku, kypriaci prášok do pečiva, maizenu a kakao. Spolu premiešame. Pripravené cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej tortovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme .
- 3
Po upečení korpus necháme vychladnúť vo forme. Vychladnutý ho z formy vyberieme a vodorovne rozkrojíme na tri pláty.
- 4
Plnka: Maslo vymiešame s práškovým cukrom a s tvarohom. Pridáme marhuľový lekvár, scedené marhule, vanilínový cukor a želatínu pripravenú podľa návodu. Spolu premiešame a rozmixujeme.
- 5
Prvý plát vložíme späť do čistej formy a potrieme ho polovicou plnky. Tú prikryjeme druhým plátom, naň navrstvíme druhú polovicu plnky a prikryjeme ju tretím plátom. Takto naplnenú tortu odložíme do chladničky stuhnúť. Potom ju z formy vyberieme, potrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu