Tučniakov mliečny rez

myskapetruska - fotkamyskapetruska, 5. septembra 2013

Natrafila som na jednoduchý mliečny rez. Urobila som ho na dva spôsoby, nakoľko mi ostala plnka;)

30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
100 g
50 g
1 ks
1 ks
1 bal.
Korpus2:
1 ks
1/2 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnček
1/4 hrnček
1/4 bal.




Postup

  1. 1

    Oddelíme si žĺtky od bielkov, žĺtky vymiešame s cukrom a potom k nim pridáme vyšľahane bielka a kakao. Vylejeme na plech( na papier na pecenie). Pečieme cca 10 minut.

  2. 2

    Plnka: vyslahanu šľahačku zmiešame s tvarohom (asi 250 g) a vanilkovym cukrom. Po upeceni, korpus prerezeme na dve časti, jednu potrieme plnkou a dame na to druhu časť. Potom to dame stuhnut do chladničky.

  3. 3

    Druhý korpus bol hrncekovy: 1 vajce, pol teglika cukru, teglik polohrubej muky, štvrť sacku prášku do pečiva, štvrť teglika oleja a pol teglika mlieka. Ja som cesto urobila dvojfarebne pridaním kakaa. Po upeceni som jednu polku potrela visnovym džemom a na to som dala tu istú plnku ako pri prvom korpuse.

Diskusia k receptu

izabella929
prekrásne rezy.-)) niečo podobné pečiem aj ja,,,to druhé z tmavého cesta...my ho voláme,,mackov uškov mlsanec,, už som ho piekla mnoho krát, lebo je veľmi chutný, ale sem som ho ešte nedala...na vrch dávam medovú glazúru a veľmi veľa na hrubo strúhanú čokoládu...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia