Foto: myskapetruska
Natrafila som na jednoduchý mliečny rez. Urobila som ho na dva spôsoby, nakoľko mi ostala plnka;)
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
100 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
Korpus2: | |
1 ks |
|
1/2 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
1/4 hrnček |
|
1/4 bal. |
|
Postup
-
1
Oddelíme si žĺtky od bielkov, žĺtky vymiešame s cukrom a potom k nim pridáme vyšľahane bielka a kakao. Vylejeme na plech( na papier na pecenie). Pečieme cca 10 minut.
- 2
Plnka: vyslahanu šľahačku zmiešame s tvarohom (asi 250 g) a vanilkovym cukrom. Po upeceni, korpus prerezeme na dve časti, jednu potrieme plnkou a dame na to druhu časť. Potom to dame stuhnut do chladničky.
- 3
Druhý korpus bol hrncekovy: 1 vajce, pol teglika cukru, teglik polohrubej muky, štvrť sacku prášku do pečiva, štvrť teglika oleja a pol teglika mlieka. Ja som cesto urobila dvojfarebne pridaním kakaa. Po upeceni som jednu polku potrela visnovym džemom a na to som dala tu istú plnku ako pri prvom korpuse.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu