Neťahaný jablkový závin

redakcia - fotkaredakcia, 8. júla 2009

Suroviny

250 g
50 g
2 PL
3 PL
600 g
100 g
80 g
60 g




Postup

  1. 1

    Do preosiatej múky pridáme maslo, soľ, vajce, ocot, vodu a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti.

  2. 2

    Rozvaľkáme ich natenko, posypeme najprv strúhankou, potom postrúhanými jablkami, cukrom, škoricou, pokvapkáme maslom a zavinieme.

  3. 3

    Záviny pomocou utierky preložíme na vymastený plech, potrieme rozpusteným maslom, troškou mlieka, popicháme vidličkou a vložíme piecť do vyhriatej rúry.

  4. 4

    Mierne vychladnuté záviny posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia