Foto: lekorica
Zdravšia verzia obľúbených bagiet.
50 minút
príprava
príprava
30-35 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Droždie rozpustíme vo vlažnej vode a zmiešame ho s 2PL múky na hladký kvások. Zakrytý ho necháme kvasiť 10 minút.
- 2
Potom pridáme do kvásku zvyšnú múku, trstinovú melasu, soľ a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme 20 minút kysnúť.
- 3
Po vykysnutí si pomúčime ruky a na plech vystlaný papierom vytvarujeme bagety. Ešte ich necháme 20 minút podkysnúť. Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
- 4
Po vykysnutí ostrým nožom bagetky narežeme priečne a pečieme ich cca 30-35 minút. Ja som na dno rúry vložila ohňovzdornú misu s vodou aby boli bagetky chrumkavé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.vsenavareni.cz/forma-na-peceni-4-bagety-ibili...
určitě by byla tomuto receptu slušela.
To je fakt super pomôcka. ;-)
to je moje úchylka - vychytávky do kuchyně, také elektrospotřebiče... mno, se musím silně krotit, bo za chvíli bych bydlela u popelnice a těm krámům doma platila nájem.
@Mika2 veľmi sú chutné. Ja takéto pečivká môžem. A všade pridávam melasu, tá dá pečivu takú zvláštnu zdravú chuť. ;-)