Celozrnné špaldovo-ražné bagety

lekorica - fotkaLekorica, 46 ročná žena, Dolný Kubín, 3. apríla 2016 18:53
Ďalšie jej recepty »

Celozrnné špaldovo-ražné bagetyFoto: lekorica

Zdravšia verzia obľúbených bagiet.

50 min
príprava
30-35 min
na 200 °C

Suroviny

Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Droždie rozpustíme vo vlažnej vode a zmiešame ho s 2PL múky na hladký kvások. Zakrytý ho necháme kvasiť 10 minút.

  2. 2

    Potom pridáme do kvásku zvyšnú múku, trstinovú melasu, soľ a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme 20 minút kysnúť.

  3. 3

    Po vykysnutí si pomúčime ruky a na plech vystlaný papierom vytvarujeme bagety. Ešte ich necháme 20 minút podkysnúť. Rúru predhrejeme na 200 stupňov.

    Celozrnné špaldovo-ražné bagety - obrázok 3
  4. 4

    Po vykysnutí ostrým nožom bagetky narežeme priečne a pečieme ich cca 30-35 minút. Ja som na dno rúry vložila ohňovzdornú misu s vodou aby boli bagetky chrumkavé.

    Celozrnné špaldovo-ražné bagety - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist