Celozrnné špaldovo-ražné bagety

lekorica - fotkalekorica, 3. apríla 2016
Celozrnné špaldovo-ražné bagety
Foto: lekorica

Zdravšia verzia obľúbených bagiet.

50 minút
príprava
30-35 minút
na 200 °C

Suroviny

40 g
150-200 ml
300 g
300 g
1 ČL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Droždie rozpustíme vo vlažnej vode a zmiešame ho s 2PL múky na hladký kvások. Zakrytý ho necháme kvasiť 10 minút.

  2. 2

    Potom pridáme do kvásku zvyšnú múku, trstinovú melasu, soľ a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme 20 minút kysnúť.

  3. 3

    Po vykysnutí si pomúčime ruky a na plech vystlaný papierom vytvarujeme bagety. Ešte ich necháme 20 minút podkysnúť. Rúru predhrejeme na 200 stupňov.

    Celozrnné špaldovo-ražné bagety - obrázok 3
  4. 4

    Po vykysnutí ostrým nožom bagetky narežeme priečne a pečieme ich cca 30-35 minút. Ja som na dno rúry vložila ohňovzdornú misu s vodou aby boli bagetky chrumkavé.

    Celozrnné špaldovo-ražné bagety - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
@Lekorica (3.4.2016 22:11)
to je moje úchylka - vychytávky do kuchyně, také elektrospotřebiče... mno, se musím silně krotit, bo za chvíli bych bydlela u popelnice a těm krámům doma platila nájem.
monty469
Také recepty ukladám a postupne sa k nim dopracujem a dám vedieť ako to dopadlo. Vyzerá to lákavo a dobre :-)
lekorica
@Monty469 (4.4.2016 11:08)
@Mika2 veľmi sú chutné. Ja takéto pečivká môžem. A všade pridávam melasu, tá dá pečivu takú zvláštnu zdravú chuť. ;-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha