Foto: marto990
V jednoduchosti je krása, a niekedy aj spása, pokiaľ je nedeľa, ochodíky na dedinách sú zatvorené a Vy nemáte v chladničke nič len toustový Zobraziť celý popisV jednoduchosti je krása, a niekedy aj spása, pokiaľ je nedeľa, ochodíky na dedinách sú zatvorené a Vy nemáte v chladničke nič len toustový chleba, maslo a lekvár, a v ústach chuť dať si sladký dezert.
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Tortovú formu si vymažeme kúskom masla a vysypeme práškovým cukrom. Poukladáme do nej polovicu toustového chleba, natretého maslom z vrchnej strany.
- 2
Potrieme vajíčkom rozšľahaným v troche mlieka. Ďalšou vrstvou je lekvár, plus sezónne drobné ovocie.
- 3
Prikryjeme ostatným toustovým chlebom natretým maslom opäť z vrchnej strany, posypeme práškovým cukrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov cca 10-15 minút, pokiaľ vrch nezozlatne. Podávame so šľahačkou alebo kyslou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu